Hirdetés

The Order: 1886 - mit gondol a Gears of War atyja?

|

A legendás játékdizájner, Cliff Bleszinski is elmondta a gondolatait a Sony legújabb, felemás fogadtatású PlayStation 4 exkluzívjáról.

Hirdetés

Az utóbbi idők egyik legjobban várt játéka volt a látványos alternatív történelmi akciójáték, vagyis a The Order: 1886. Mi is leteszteltük már a játékot és míg annyira nem lett jó, mint lehetett volna, azért az élményért érdemes leülni és játszani vele egy kört. Cliff Bleszinski, a Gears of War, Unreal Tournament és Jazz Jackrabbit sorozatokról elhíresült játékdizájner is ugyanezt tette egy stream során, ahol el is mondta a véleményét.

Már az első felvételekről látszott, hogy a játékmenet sokat merít a Gears of War játékok által népszerűvá vált fedezékrendszerre épülő harcból, szóval keresve se találhatnánk alkalmasabb embert erre a feladatra. Bleszinski a játék első egy óráját játszotta végig a Twitch.tv-n a Guerilla Games egyik veteránjának társaságában, miközben elárulta a gondolatait a játék erősségeiről és hibáiról.

Az általános véleményhez hasonlóan ő is elégedetten bólogatott a grafika és az alapvető játékmechanikák láttán, viszont a hosszú átvezető jelenetekért nem igazán volt oda: "Nagyon szeretni akarom ezt a játékot, de annyira rám erőlteti a történetet, mikor én csak a harcot szeretném kipróbálni. A Quick Time Eventekkel is ki tudnék békülni, de tele van vele a játék."

Bleszinski szerint ettől függetlenül érthető, hogy a játék miért ezekre a dolgokra fókuszált elsősorban, még ha nem is ért egyet az egyes dizájn döntésekkel: "Gyönyörűen néz ki a játék, az animációk pedig kiválóak. Viszont fejlesztőként folyton eszembejut, hogy játékot fejleszteni elég sokba kerül. A játékot látva azt érzem, hogy egyszerűen a pénz egy részét el lehetett volna úgy költeni, hogy a játék végül jobban megérje az árát. De tudjátok, a Sony konzolokat szeretne eladni. Csak nézzetek rá a játékra, egyértelműen felülmúlja a PS3-at, a Sony pedig ezt szeretné megmutatni. Viszont egyszerűen túl sok az átvezető. Vissza fogok térni hozzá, mert nagyon sokan dolgoztak rajta és nem akarom semmibe venni a bele fektetett munkát, remélem nem haragszanak érte és rúgnak tökön, amikor legközelebb látnak a GDC-n."


Watch live video from BossKeyProductions on Twitch

Ha szeretnétek látni a teljes streamet és hallani az összes kommentárt, akkor a fenti lejátszóban ti is visszanézhetitek a közvetítést. Bleszinski egyébként jelenleg a Boss Key Productions tulajdonosa, ahol a Project BlueStreak nevű titokzatos játékon dolgozik.

Ti mit gondoltok? Kipróbáltátok a The Order: 1886-ot?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)