Hirdetés

S.T.A.L.K.E.R. - "Sokat akartunk, ez lett a vesztünk"

|

Oleg Yavorski, a GSC Gameworld PR igazgatója egy interjú keretében elmélkedett a S.T.A.L.K.E.R. fejlesztéséről.

Hirdetés

Yavorsky mesélt arról, hogy milyen nehézségeik akadtak fejlesztés közben, amelyek miatt végül hat évig készült a játék. A legnagyobb problémának azt tartja, hogy kezdőként túl ambiciózus feladatra vállalkoztak: egy olyan játékot akartak készíteni, amely minden stílust magában foglal, mindezt úgy, hogy még a technológiájuk is teljesen új volt, és nem egyszer fordult elő, hogy egy új ötletet be akartak zsúfolni a játékba, de a félkész engine még nem volt felkészítve a kezelésére. Szerencsére ebből sokat tanultak, és a Clear Sky-t már másfél év alatt sikerült összehozni (augusztus 29-én jelenik meg), bár ez is elég nehéz feladat volt, mivel szűkös volt az idő a tervezett újításokhoz képest. Persze most új kihívásként a konzolos fejlesztés áll előttük, mivel szeretnék portolni a Clear Sky-t, de egyelőre még sok számukra a fehér folt a technológiában.

stalker.jpg


A fentiek mellett ejtett pár szót arról is, hogy a játék miért nem volt sikeres Amerikában: szerinte senkit nem csigázott fel egy "régi, buta kelet-európai nukleáris katasztrófa", valamint az ottani emberek inkább a színes, világos játékokat kedvelik, míg a S.T.A.L.K.E.R (és a kelet-európai játékok általában) inkább sötétebbek.

 

A teljes interjút itt olvashatjátok

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)