Hirdetés

A Star Citizen fejlesztői megelégelték a Crytek vádaskodásait

|

Úgy tűnt, egy kis időre lecsillapodnak a kedélyek, ám a Cloud Imperium Games visszavágott a CryEngine-t készítő stúdiónak.

Hirdetés

Először még 2017-ben írtunk nektek arról, hogy a Crytek pert indított a Star Citizent fejlesztő Cloud Imperium Games ellen, mivel állításuk szerint az űrszimulátor fejlesztői megszegték a szerződést többek között azzal, hogy az egyjátékos Squadron 42-höz is CryEngine-t használták fel. Nem olyan rég a Crytek az ügy elnapolását kérte, azonban a CIG itt és most le szeretné zárni ezt a huzavonát.

Hirdetés

Nemrég újabb fejlemény történt a jogi hercehurcával kapcsolatban, ugyanis a Cloud Imperium Games azzal a kéréssel fordult a bírósághoz, hogy elnapolás helyett végleg zárják le az ügyet. A csapat által benyújtott dokumentumot online is meg lehet tekinteni, és bizony találni benne néhány kifejezetten izgalmas részt is.

Például a stúdió szerint a Crytek csak fel szeretné hívni magára a figyelmet a pereskedéssel, és a srácok egy elég érdekes hasonlattal írják le a CryEngine mögött álló brigád viselkedését:

"Nem kellene megengedni a Cryteknek azt, hogy a CIG kirakata felé fordítsa autóját, beletaposson a gázba, betörjön, ne csináljon semmit évekig, majd kitolasson és elhajtson, hogy aztán később talán körözzön egyet és ismét nekimenjen a CIG-nak. A Crytek alaposan kiérdemelte azt, hogy örökre elvegyék a slusszkulcsát, hogy aztán a CIG felelősségteljesen csinálhassa a dolgát anélkül, hogy a Crytek vagy az ügyvédjeik beleszólnának abba."

Itt még nincs vége a dolognak, mivel a dokumentum szerint a Cloud Imperium Games szerint a Crytek hazudott, amikor azt állította, hogy a Star Citizen fejlesztői nem is váltottak át CryEngine-ről az Amazon Lumberyard motorjára. Ráadásul a Crytek úgy tett, mintha új infót tudott volna meg a Squadron 42 megjelenési idejéről, miközben a CIG semmit sem osztott meg velük ennek kapcsán.

Ha az ügy lezárásra kerül, akkor a Cryteknek ki kell fizetnie a CIG jogi költségeit vagy azoknak egy részét, ami nem kicsi összeg, ugyanis a Star Citizen mögött álló csapat azt állítja, több mint 900 ezer dollárt költöttek már ügyvédi díjakra, és mindenképp szeretnének visszaszerezni legalább félmilliót az ügy lezárását követően.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)