Hirdetés

Egy csalódott Star Citizen játékos visszakapta az összes pénzét

|

Egy elégedetlen rajongó visszakövetelte az összes pénzt, amit a projektbe fektetett, de csak rengeteg küzdelem után járt sikerrel.

Hirdetés

Annyi talán már biztosan elmondható, hogy a Star Citizen a játékipar legnagyobb közösségi gyűjtését tudhatja maga mögött. Hatalmas mennyiségű pénzt fektettek az álomszerűnek tűnő játékba a rajongók, azonban több évnyi fejlesztés után sokan vannak, akik úgy érzik, hogy ez nem az a játék, amiért ők anno fizettek.

Arthur még 2014-ben kezdte támogatni az ambíciózus űrszimulátort, egészen mostanáig pedig nem kevesebb, mint 3300 dollárt fektetett bele a közösségi gyűjtésbe. Sok más rajongóhoz hasonlóan ő is türelmesen figyelte az évek alatt, ahogy kibontakozott ez az egyébként monumentális játék, de ahogy telt az idő, lassan neki is elkezdett elfogyni a türelme. Persze nem csak azért, mert maga a játék lassan készült, hanem azért is, mert tolószékes gamerként speciális igényei lettek volna, amelyeknek a játék még mindig nem tud eleget tenni:

"Nem játszottam még az alfa verzióval, de jó okom van rá. Tolószékben ülök, fogyatékkal élek, szóval egy bizonyos szinten testre kell szabni a játékot, hogy tudjak vele játszani. Ezért érdekelt rettentően a virtuális valóság. Viszont amikor kiderült, hogy a VR komponens már nem olyan fontos a fejlesztőknek, akkor betelt a pohár."

Arthur tehát egyszer sem telepítette fel a játékot és érdekes módon végül pont ez volt az, ami a követelése alapját képezhette. Felvette a kapcsolatot a Los Angeles kerületi ügyészével, nem sokkal később pedig kiderült, hogy a játék felhasználói feltételei a projekt közben megváltoztak.

Az új feltételek szerint csak akkor kérhetné vissza a pénzét, ha a fejlesztők félbehagyták a projektet, viszont ez nem történt meg. Arthurnak az volt a szerencséje, hogy mivel a klienst sosem indította el, ezért sosem fogadta el hivatalosan az új feltételeket.

Mindennek ellenére Arthur nem utálja a Star Citizen készítőit és a legjobbakat kívánja nekik, de azt mondta, hogy amíg nem változtatnak a politikájukon, addig nem szívesen támogatja a munkájukat. Ebből a példából is látszik, hogy még mindig érdemes kétszer megfontolni, hogy támogatunk-e egy közösségi projektet, mert a mögötte lévő ingoványos jogi háttérbe bizony könnyű beszorulni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)