Hirdetés

Mark Hamill, Gary Oldman és Henry Cavill néz vissza ránk a Star Citizen: Squadron 42 új videójában

|

A Star Citizentől kezdünk legalább annyira félni, mint a No Man's Sky startjától, de a remény hal meg utoljára. Most két videóval is bizonygatják a fejlesztők, hogy halad a munka.

Hirdetés

Nem nevezhetnénk reménykeltőnek a Cloud Imperium Games irányából érkező híreket a hatalmas csinnadrattával felvezetett játékuk, a Star Citizen kapcsán. Az csak egy dolog, hogy már szinte eónok óta készül, és a végleges megjelenési dátumról még mindig az égvilágon semmi biztosat nem tudni, de jó ideje pereskedés is lassítja a munkát. Annak ellenére, hogy a játék motorját már időközben lecserélték az Amazon által licencelt Lumberyardra, a Crytek három éve támadja a fejlesztőket, mert anno a CryEngine-t kezdték el használni, ám azt állítólag minden engedélykérés nélkül elkezdték a Star Citizen egyjátékos spinoffjának számító Squadron 42 készítésében is igénybe venni.

Hirdetés

A perrel kapcsolatban még nem tudni, mi lesz az ügy vége, mindenesetre a közvélemény is egyre inkább úgy véli, a Star Citizen (és vele együtt a Squadron 42) hasonló csapdába esett, mint annak idején a No Man's Sky, ahol a hatalmas ígéretekből, újító játékmotorból és a trailerekben belengetett grafikai változatosságból nem sok maradt a játék konkrét indítására. Az általános vélekedés szerint a Cloud Imperium egy szekérderéknyi pénzt költött arra, hogy a játékban neves színészek CGI másolatait használhassák, és a karakterekkel látványos előzeteseket készítsenek, de maga a megjelenés csak tolódik, mint hókotró előtt a szottyadt latyak.

Talán épp ezért is örülünk annyira az alábbi két videónak a játékkal (pontosabban a két játékkal) kapcsolatban. Az első kisfilmben a Star Citizen hivatalos francia rajongói oldalának illetékesei összeszedték a Squadron 42-ben szereplő karaktereket és megmutatják, hogy a valós arcokat hogyan sikerült átültetniük a játék grafikájába. Felbukkan többek között Mark Hamill, Gary Oldman, Henry Cavill, Gillian Anderson, John Rhys-Davis, Liam Cunningham és még sokan mások. Nem rossz, bár azért egy-két elbaltázott másolat befért a jól eltalált CGI-k közé (oké, Andy Serkis megint nem humán karaktert alakít, szóval nála mindegy). Tessék nézni:

A második videó amolyan fejlesztői napló a Digital Foundry tolmácsolásában, amelyben arról van szó, hogyan érik el azt, hogy az átlagos játékoknál sokkal nagyobb játéktérben ne kelljen egyes pályarészek közötti töltéssel bajlódni, vagy a túlzottan nagy sebességű járművek használatával ne legyen idegőrlő a textúrák folyamatos cseréje. Szép nagy ígéretek vannak bőven, főleg a játékterek nagyságának összehasonlításánál (néhány négyzetkilométer kontra egy egész galaxis) lehet nagyokat csuklani:

A fentiek alapján továbbra sem jutottunk előrébb abban, hogy vajon mikor érkezhet a (két) játék, és vajon tényleg csak egy csillogó cukormázzal leöntött orra esés lesz belőle, vagy tényleg valami nagy dolog készül a Cloud Imperium összes termeiben. Ti hogy látjátok, érdemes reménykedni?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)