Hirdetés

Star Trek 2 infómorzsák

|

Ha minden terv szerint zajlik, 2011 nyarán jegyet válthatunk az új Star Trek mozifilm folytatására.

Hirdetés

Szeretném előre leszögezni, hogy nem vagyok sem trekkie, sem trekker, sem bármilyen értelemben fanatikus rajongó. Az igazat megvallva, számomra mindig riasztóan hatott, ha azt tapasztaltam, hogy valaki megszállotként, szemellenzőit leengedve képes imádni, bálványozni valamit. Legyen szó akár egy filmről, egy játékról, egy emberről, vagy bármi egyébről. Ha már itt a tartunk, akkor jövök egy vallomással is, az év egyik pozitív filmes meglepetésének tartom az új Star Trek filmet.



Mondom ezt úgy, hogy volt szerencsém a sorozatokhoz és a korábbi mozifilmekhez egyaránt. Úgy vélem, az Alias, valamint a Lost sorozatok producere, J.J. Abrams remekül vette az akadályokat, s szedte rendbe a Star Trek univerzum szénáját. Elégedett voltam az szereplőválogatással, szimpatikusnak találom a fiatal színészeket, s kíváncsian, várom a folytatást.
Abrams, valamint Roberto Orci árult el néhány apróságot a következő felvonással kapcsolatban a Los Angeles Times riporterének. A Roberto Orci-Alex Kurtzman írópáros Damon Lindelof személyével egészül ki, vagyis a lassan körvonalazódó forgatókönyvet hárman fogják jegyezni. Abrams feltett szándéka, hogy a második rész Gene Roddenberry szellemében készüljön, vagyis egy allegóriákkal átszőtt, magvas mondanivalót hordozó, ugyanakkor szórakoztató végeredmény a cél. Egy másik nyilatkozatában (scifiwire.com) megerősítette, hogy ismételten az első rész színészeivel kívánnak dolgozni.



Orci elmondta, hogy még semmit sem véstek kőbe, egyelőre csupán gondolati szinten játszadoznak el izgalmasabbnál izgalmasabb ötletekkel. A közönség nyomására vélhetően nagyobb szerepet kapnak majd olyan, az amerikaik mindennapjait meghatározó kérdések, mint a háború, a foglyok megkínzása, a terrorizmus fenyegetése, és a politikai machinációk. A riporter pont a klingonokra vetítette az előbb felsorolt toposzokat, ami nem is tűnik életképtelen gondolatnak.

 

 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)