Hirdetés

Star Wars játékajánló - ezekkel játszottunk rengeteget

|

A GameStar szerkesztősége a kötelező filmmaraton mellett játékokkal ünnepli május negyedikét. Most elmondjuk nektek, hogy mi mely játékokat szerettük a leginkább.

Hirdetés

Ha valamiből, hát Star Wars játékokból nincs hiány. Ha álmából felébresztjük, mindenki tud mondani legalább egyet, még ha az a nem túl fényesen csillogó, de wildcardként előhúzható Kinect Star Wars is. Az évek során mi is rengeteget kipróbáltunk, lettek kedvenceink, voltak olyanok, amikről azt kívántuk, bárcsak soha ne készültek volna el, de a legtöbbön nem fogott az adaptációk átka. Körbekérdeztük a kollégákat, hogy ki melyik Star Wars játékot zárta legmélyebben a szívébe (volt is vita egyik-másik miatt), és persze arra is kíváncsiak vagyunk, hogy nektek melyik a kedvenc, úgyhogy ha elolvastátok a cikket, tegyétek hozzá kommentben a ti részeteket!

Dudu - Mindenkori kedvencem a Star Wars: Jedi Knight II - Jedi Outcast marad, amit pont nemrég kezdtem újra. Tisztán emlékszem, a megjelenés előtt teleaggódtam a gatyót, vajon menni fog-e a gépemen, és sajnálattal konstatáltam, hogy nem. Szerencsére/szerencsétlenségemre pont a játék debütálása előtti hónapokban romlott el akkori gépem, így kénytelenek voltunk újat venni, amin már gond nélkül futott a kicsike... Yoda a tanúm, nem direkt rontottam el, bár az is igaz, hogy a 2000-es évek elején még nem voltam valami nagy IT zseni (és azóta sem). A lényeg, hogy kiadták a demót, én pedig annak ellenére játszottam rongyosra, hogy az fizikailag lehetetlen - a játékmenet, az Erők, a grafika, az eredeti dallamok úgy ütöttek, mint egy rancor pacsi. Aztán megjelent a teljes játék, és amikor először a kezembe röppent a fénykard, leírhatatlan katarzist éreztem (az Erőben), pláne akkor, amikor a filmekből ismerős karakterek és helyszínek megjelentek. Számomra a Jedi Outcast az eddigi legkiforrottabb, legélvezetesebb és legszerethetőbb Star Wars játék, mindenkinek bátran ajánlom!

Szada - Egyértelműen a 2006-os Star Wars Empire at Wart (és kiegészítőjét!) tudom mondani, mert olyan egyedi hangulatot teremtett, ami számomra meghatározó élmény volt és a mai napig nem sok játék tudja utána csinálni. Kicsit a jövőbe tekintve kíváncsian várom azt , hogy a következő Battlefront, a DICE-féle milyen lesz, de nagyon bizakodó vagyok.

Chavalier - Nem is kellett különösebben gondolkoznom a válaszon, hiszen egyetlen SW-adaptáció sem tudott még annyira magával ragadni, mint a Star Wars: Knights of the Old Republic két része. Közülük is az Obsidian-féle Sith Lords az örök kedvenc, amely könnyedén túlszárnyalta volna a BioWare remekművét, ha nem 13 hónapban határozta volna meg a fejlesztés idejét a LucasArts. Így viszont a meg nem értett zseni szerepébe kényszerült a folytatás, amely komorabb cselekményével azonnal levett a lábamról. Próbáljátok ki, ha még nem tettétek volna, és tegyétek fel a rajongók által helyreállított, idő hiányában kivágott tartalmakat is a teljesebb élmény érdekében.

Szonja - Nálam megosztott az első hely: az egyik természetesen a Star Wars: Knights of the Old Republicé, a másik viszont sokakat megbotránkoztató módon a mára már kihúnyt Star Wars: Galaxies nevű MMORPG-é. Tudom én, hogy a harcrendszere mindennek az alja volt, ugyanakkor a mindennapi élet szociális vonatkozásait olyan magas szintre tudta emelni, ami egyik másik MMO-nak sem sikerült azóta sem. Nem is értem, hogy miért a jó megoldásaival együtt temették el.

mazur - A legjobb SW játék díját megosztva kapja a Dark Forces II: Jedi Knight (annak idején emiatt vettem 3Dfx kártyát!) és a Republic Commando. Sőt: az alapján, amit az E3-on láttunk belőle, talán a 1313 lehetett volna a legjobb Star Wars-játék... szipp.

Mocsy - Látom, hogy óriási tévedésben leledzik itt minden ifjonc padawan. Minden idők legjobb Star Wars játéka az X-Wing sorozat, mely Ed Kilham és Larry Holland nevéhez fűződik. Ezek közül is a TIE Fighter-t emelném ki, melyben ugyan nem volt még multi, de olyan egyjátékos hadjárata volt, hogy arról a mai játéktervezők csak álmodozni tudnak. Hiába, a régi jó dolgokból nem maradt mára semmi...

(Mazur Mocsy válasza után a következőt fűzte hozzá: „Baz, kérem törölni a jegyzőkönyvből az előző levelemet. Teljesen egyértelmű, hogy a TIE Fighter a legjobb SW játék, ever.” Töröltük a jegyzőkönyvből - a szerk.)

Stöki - Bicskanyitogatóan retrohipszter leszek: ultimate kedvenc nincs, de ha alkalmam nyílik rá, azonnal képes vagyok rákattanni az Atari 1983-as Star Wars arcade gépére, marokszám szabadulok meg a negyeddollárosoktól, ha a közelébe kerülök egynek. Pörgős játékmenet, megkapó vektorgrafika és a híres kontroller, ami 1983-ban nagyon nagy újításnak számított.

Gyu - Számomra a legjobb élmény a Star Wars: The Old Republic bétája volt. Gyakorlatilag ez volt az első Csillagok háborúja játék, amelyre 2 óránál többet szántam és lenyűgözött a sztorivonal. Az már egy más kérdés, hogy a végleges játék annyira már nem jött be, így ma sem lelkesítenek fel az újabb peccsek és egyebek. Nagy általánosságban elmondható, hogy Trekkie vagyok sokkal inkább, szóval a kérdés rám csak félig vonatkozott...

RG - Eretnek szemétláda leszek, de nincs olyan SW játék, mely bármilyen formában is be tudott volna szippantani. Bár a TIE Fighter azért elvett néhány napot az életemből, de különösebben nem maradt meg semmi. Szóval beszéljenek helyettem azok, akik bensőséges kapcsolatot ápolnak valamelyik címmel, cserébe vállalom, hogy Vanda kegyetlenül megbüntessen.

(Felvettük a jegyzőkönyvbe, hogy RG-t Vanda kegyetlenül megbüntette. - a szerk.)

BZ - Nálam biztosan nincs legeslegjobb, csak a legjobbak. Melyik lábujjad a kedvenced? Aput, vagy anyut szereted a legjobban? Az extra húsimádó pizza melyik szelete a kedvenced? Na, ez is ilyen kérdés. Szóval mondom azokat, amik elől nem lehetett levakarni, és ha most indítom el őket, akkor ma is ez a helyzet. Egyrészt X-Wing vs. Tie Fighter. Azokon a ma már nevetségesnek ható gépeken, mindenféle extra videókártya nélkül olyan addiktív játékok voltak, hogy igenis ott éreztem magam az űrvadászok szűk pilótafülkéjében, míg körülöttem izzott az űr a találatoktól. Aztán ott volt a Rogue Squadron, ami az összes hibája ellenére nagyon élvezetesre sikerült. Kronológiailag utána értelemszerűen a Jedi Outcast és Jedi Academy páros következik, nem is ecsetelném ezek pozitívumait, klasszikusok, amiket néha még mostanában is végigpörgetek, baltával faragott grafika ide vagy oda. Más stílus, mégis azóta örök kedvenc: a Yoda Stories. Aprócska kis kalandjáték, mégis folyamatosan ott van minden gépemen, azon is, amin épp írok. Most pedig egy nagy ugrással jön a 1313, ami végre, nagyon hosszú idő után egy tényleg ígéretes Star Wars címnek tűnt, az elkaszálásáért már ki is küldtem a fejvadászokat az illetékesek likvidálására. És ők lőnek majd először. (Ja, és igen, a listán nálam NINCS fent egyik KOTOR rész sem, a csodálatos sztori mellett nálam nagyon visszavett a furcsán sikerült irányítás és a grafikai világ sem szippantott be, ez van).

Kaci - Szerintem a testi épségem érdekében állapodjunk meg annyiban, hogy a Star Wars univerzum nem szerves része az életemnek. Civilizálatlanságomból adódóan a játékok sem tudtak igazán beszippantani, és bár nagy lelkesedéssel ugrottam fejest pár hónappal ezelőtt a Star Wars: The Old Republic világába, az a néhány év hardcore WoWozás olyan szinten megfertőzte az elmém, hogy MMO-t valószínűleg soha többé nem fogok tudni maximálisan élvezni. Ha mindenképp választani kell, akkor a LEGO Star Wars: The Video Game-et jelölném meg, azt végigjátszottam még siheder koromban. Csomagoljak?

(Jegyzőkönyvbe vettük, hogy Kaci csomagolt. - a szerk.)

Daev - Ahogy a Star Wars-puzzle a falamon, az öv a fiókomban, a háttér a gépemen, Darth Vaderes kulcstartóim, és a tetoválás a csuklómon egyértelműen mutatja, én az a fajta lelkes fogyasztó vagyok, akinek bármit el lehet adni. A választásom csak azért esik a Jedi Knight: Jedi Academyre, mert ez a csoda nem maradhat ki erről a listáról, illetve zavarba ejtően sok órát sikerült beleölnöm a többjátékos módjába. Még mindig azon kapom maga néha, hogy dúdolom a zenéjét. A Star Wars számomra örök szerelem, ezért minden új film és játék érkezését félelemmel vegyes izgalommal várom, mert soha nem lehet tudni, hogy egy újabb klasszikust raknak-e le elénk, vagy Miki egér fogja Han Solo-t és rádönti a Disney CEO tibeti vak apácák által kézzel faragott ébenfa asztalára, hogy leírhatatlan dolgokat műveljen vele.

HP - Én nem azt a Star Wars játékot választottam, ami a legjobb, hanem ami a legtöbb időmet vette el. Ez pedig a PlayStation 1-re kiadott Rebel Assault II volt, rengetegszer játszottam végig, ment a pontverseny a haverokkal keményen a legjobb Rookie One címért. Egy alig másfél órás megpróbáltatás (természetesen amolyan rail shooter féle, ez nálam nagy kedvenc), de mivel full motion video formában futott a gameplay, lenyűgözően szépnek hatott akkoriban, és a hangulat is elég filmes volt ahhoz, hogy a kis rajongó HP-t odakösse a gép elé. Nem lett egy történelmi darab, szóval nem is tudnám valódi érvekkel védeni, de nálam nagy kedvenc volt. Az egész játékmenet megcsodálható az alábbi videóban egy levegővel:

Tonight - Aprócska korom óta nagyon szeretem a Star Wars dolgokat, a modern trilógia megjelenése előtt az is előfordult, hogy akár nagyjából hetente megnéztem az egész régi trilógiát egyhuzamban, úgy ahogy van. Habár az kibővített univerzum történeteit már annyira nem követtem nyomon, nagyon kíváncsian várom, hogy J.J. "A lens flare mindenre jó" Abrams mit fog kihozni a hetedik epizódból. A játékok terén a kötelező Jedi Academy mellett nekem még érdekes módon az Episode I: Racer volt az, amiben kölyökként megállás nélkül toltam egyik versenyt a másik után. Mivel az Academy-t már valószínűleg mindenki belinkelte, most egy kicsit különcködve nézzük is meg, hogy ez milyen volt. Vigyázat: old school grafika.

Sophiaso - A "Csillagok Háborúját" én alapvetően mindig inkább néztem (vagy cosplayeltem), mint játszottam volna, de azért természetesen az én gépemen is megfordult már néhány Star Wars-játék. Legtöbbet a Force Unleashed 2-vel játszottam Xbox 360-on, de a legemlékezetesebbek mégis a Jedi Outcastben vívott csaták voltak. Olyan rég volt, hogy szinte igaz sem volt, amikor PC-s multiban vertem szét két ismerősömet is, akik állandóan ezzel játszottak, és egyszer úgy gondolták, hogy meghívnak engem is. Már az első körben nyüsszögő bébiewok-palacsintát csináltam belőlük. Áh, régi szép idők.

Nightwolf - Nekem az volt-van-lesz a kedvenc Star Wars játékom, amiben Jar-Jar Binks bele úgy szalad ki a gyomorfalán, mint Theoden király a Helm-szurdokból. Amúgy meg a Battlefronttal játszottam a legtöbbet, így most álljon az itt, mint legkedvencebb.

Eprespuszedlee - A Star Wars: Knights of The Old Republic mindkét része hosszú órákra elzárt a külvilágtól. Revan és az én sorsom összeért és ebben az ájerben még Nightwolf nyöszörgését sem hallottam meg, amikor a sarokba kuporodva ételért könyörgött. Az Erő irányításának hatalmával a kezemben elpusztíthatatlanná váltam. Már az első rész végigjátszása után megkezdődött az én érám, ahol a döntéseknek igazi súlya van és ahol bolygók sorsa felett dönthetek. Aztán felébredtem, kipöcköltem a csipát a szememből és felsejlett bennem egy régi emlék. Rájöttem, hogy van egy ennél régebbi játék, ami képes volt akkoriban nagyobb eufóriát kiváltani belőlem: ez a Star Wars: Rebel Assault. Az interaktív mozi élmény piciny gyermeki lelkemet teljesen magába szippantotta. Igen, ezt választom favoritnak.

- Én régebben szerettem igazán a Star Wars-témájú játékokat (az újabbakról vagy sokáig nem tudtam, vagy nem keltették fel eléggé az érdeklődésem), úgyhogy a kedvenceim nem mai csirkék már. Az egyikükről csupán homályos emlékeim voltak, amint még kisiskolásként nagyon élveztem egy az űrharc körül forgó játékot, ami rövid kutatás után nagyon úgy tűnik, hogy az 1993-as X-Wing volt. A másik kedvencem, amivel valószínűleg minden más SW-játéknál többet játszottam (spoiler alert: a valódi rajongók szemében ez eretnekségnek tűnhet), nem más volt, mint az Episode I: The Phantom Menace PS1-es változata. A hétéves énem ugyanis hatalmas rajongója volt az új trilógia első részének, ami visszatekintve legalább annyira furcsa, mint az, hogy a rongyosra nézett VHS-kazetta tokja, amiben a film volt, aranyszínű műanyagból készült, és akkor kevés ennél menőbb dolgot tudtam elképzelni. Így nem meglepő, hogy a frissen beszerzett konzolra az egyik első játékom volt a filmhez csatolt cím, amit rengeteget nyomtam, mígnem egy általános iskolai osztálytársamtól karcosan kaptam vissza a lemezt, ami így soha többé nem indult el... bezony, így mentek a dolgok az ezredfordulón (öregember-mód OFF).

Paca - Az a probléma, hogy én minden Star Wars játékot kivétel nélkül imádok, ami nem a Clone Wars rajzfilmsorozathoz kötődik. Még a borzalmas kameranézettel megátkozott The Phantom Menace-t is szerettem. Az abszolút kedvenc viszont a Rogue Squadron, nem tudom hány órát öltem bele anno, és lehet, hogy nem is akarom tudni. A CHICKEN cheat kóddal előhívott AT-ST maga volt a haszontalan gyönyör. Egyébként nagyon szorosan mögötte ácsorog a Shadows of the Empire, ami zseniálisan ötvözött több stílust is, és ebben lehetett először elgáncsolni az AT-AT-kat a Snowspeeder kötelével. Ja, a Star Wars Racer ÁRKÁD játékgépes változatával csak én találkoztam a Balatonnál?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)