Hirdetés

StarCraft 2 - Beperelte a Blizzard a csalások készítőit

|

Bíróság elé citálja a Blizzard a hackereket, akik a játék multijához készítettek csalásokat.

Hirdetés

Minden tisztességes ember gyűlöli a sunyi, tisztességtelen eszközökkel operáló csalókat, legyen szó videojátékokról, vagy bármi másról. A Blizzard mindig is a zéró-tolerancia elvét alkalmazta az ilyen egyénekkel szemben, ám az is közismert, hogy nem szokása megállni a tisztességtelen eszközökkel élő felhasználóknál, előbb-utóbb a nagykutyák nyomába ered.



Most is ez történt, ugyanis nem sokkal azt követően, hogy ötezer StarCraft 2 játékost bannoltak csalás miatt, megtalálták azokat is, akik lehetővé tették a szabályok kijátszását. A Los Angelesi-i kerületi bíróságra máris benyújtottak egy keresetet, amiben három programozót vádolnak azzal, hogy a StarCraft 2 multijához készítettek és értékesítettek hack-ekek, amelyek ellentétesek az EULA-ban, a Battle.net használati szabályzatában, valamint a szerzői jogi törvényben foglaltakkal.



A vád szerint a trió (Permaphrost, Cranix és Linusawesome; a valódi nevüket nem hozták nyilvánosságra) másokat is törvénysértésre buzdított, illetve anyagi kárt okozott a Blizzardnak oly módon, hogy csalásaik révén tönkretették a tisztességes felhasználók játékélményét, akik csalódásuk hangot adva szándékolatlanul is rossz fényben tüntették fel a játékot, ami negatívan hathat a játék, illetve annak jövőbeli kiegészítőinek értékesítésére.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)