Hirdetés

Starcraft - angol nyelvlecke koreaiaknak

|

Egy ötletes könyvkiadó Starcraft alapú tankönyvvel próbálja angolra tanítani a játék fanatikus dél-koreai rajongóit.

Hirdetés

Ismert tény, hogy Dél-Koreában a Starcraft népszerűsége extrém méreteket ölt: nemzeti sportként tartják számon, TV-közvetítéseket tartanak a nagyobb versenyekről, és az elit játékosokat hősként rajongják körül. Ezt próbálja meglovagolni azon angol nyelvtankönyvnek a kiadója, mely a játékból vett kifejezéseket használja fel alapul.

A könyv három fejezetéből az első a fajok és egységek neveiből kiindulva építi fel a szavak képzését (protoss -> protocol, prototype) , a második az egységek szövegét magyarázza meg ("Wanna turn up the heat?"), a harmadik pedig a menüket és az ismert stratégiákat ("dealing with flood of zerglings") vesézi ki. Ráadásul a könyv mindent rajzokkal is illusztrál... igen kreatívan. Az alant mellékelt kép jobb szélén például a Defiler-ből kiindulva a defile (meggyalázni, megszentségteleníteni) ábrázolását láthatjátok.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)