Hirdetés

StarCraft II: Heart of the Swarm - olyan, mint A Birodalom visszavág

|

A Blizzard egyik vezető fejlesztője, Chris Metzen úgy gondolja, hogy a StarCraft 2 történetében a Heart of the Swarm a "sötét középső rész", akárcsak a régi Star Wars trilógiában A Birodalom visszavág.

Hirdetés

A StarCraft cím fejlesztésének felelőse a PCGamernek adott interjúban arról beszélt, hogy a Wings of Liberty csak megalapozta az igazán nagyszabású történetet. "Az a rész a forradalom sztorija, Raynor konfliktusa Mengsékkel, aztán persze jönnek a zergek és mindent szétbarmolnak. A Wings-ben éles kanyart vesz a történet, amikor lehetségessé válik, hogy ez a fickó visszakapja a barátnőjét. Gyakorlatilag minden mást félretesz, és azt mondja: 'igen, ezt csináljuk. Ezzel megmenthetünk egy csomó embert.' De aztán a haverjai rászólnak: tényleg? Kockáztassuk mindenki életét, csak azért, hogy visszaszerezzük a lányt?"

Jim Raynor viszont pontosan ezt csinálja, és annak, hogy Kerrigan ismét ember legyen, bizony vannak következményei. Zeratul az első fejezetben megpendíti, hogy ez a lány a kulcsa mindennek, fordulópont a történelemben, és nagy baj lesz, ha ő nincs a dolgok sűrűjében. Talán jóval többről van szó, mint Kerrigan egyszerű átalakulásáról, talán fontosabb okok vezettek el ahhoz, hogy a zerg raj magához hívja a lányt. Sokkal nagyobb mitológiát sejtet ez az egész, mint amibe a Wings of Liberty betekintést engedett: ennek lesz a végső kibontakozása a Legacy of the Void, ott fog minden összeérni.

Ez tehát a sötét középső fejezet, és ha lehet hinni Metzennek, a harmadik se lesz éppen gyerekmese. A 300 című filmhez hasonlította a levezetést, miszerint lesznek néhányan, akik felemelkednek, és a közelgő sötétség ellen vetik be magukat. Viszont a StarCraft II: Heart of the Swarm sokkal árnyaltabb morális kérdéseket feszeget, melyek középpontjában Sarah Kerrigan személye áll. Mit gondol ő saját magáról? Tényleg csak a manipuláció vezette cselekedeteit? Ez a történet arról szól, hogyan találja meg saját központi szerepét és életének irányát, megválasztja kivé válik majd, és hogy ki akar lenni az univerzumban.

"A Heart of the Swarm végén az ő története nem ér véget" - mondta Metzen. "Ő is és Raynor is szerepet játszanak a következő fejezetben. De ez kizárólag róla szól. A viszonzatlan érzelmeiről Jimmel, arról az Elfújta a szél típusú szerelmi történetről, amely már az első StarCraft óta ott van a háttérben. Ebben a fejezetben rengeteg választ kapunk, jót és rosszat egyaránt."

A StarCraft 2: Heart of the Swarm éppen egy hete rajtolt, a Budapesten szervezett megjelenési buliról mi is beszámoltunk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)