Hirdetés

Az eredeti kód és modellek nélkül készült el a StarCraft: Remastered

|

A StarCraft: Remastered fejlesztésének kezdetekor alig talált meg valamit a Blizzard az 1998-as eredeti anyagai közül, így rengeteg mindent az alapoktól kellett újraalkotniuk.

Hirdetés

Nemrég elismerően nyilatkozott a Star Fox 2 készítője a Nintendóról, hogy az 1995-ös játékot is teljes egészében megőrizték, mikor sok stúdiónál elkallódnak a régi projektek adatai. Így történt ez a Blizzardnál is, akiknek nagyrészt a semmiből kellett újraalkotniuk a StarCraft: Remastered-hez a stratégia modelljeit és kódját is.

Hirdetés

Brian Sousa, a projekt 3D-s művészeti vezetője mondta el nemrég egy interjúban, hogy egyedül a zene és a hangok eredeti felvételeit őrizte meg az audiocsapat egyik tagja, minden más anyag hiányzott. Igaz időközben a forráskód előkerült egy rajongótól, de akkor már a munka jelentős részével végeztek. Így a művész elmondása szerint koncepciós rajzok, vázlatok és az eredeti 1998-as dobozok és kézikönyvek alapján próbálták minél pontosabban visszaadni azt a látványvilágot, aminek megalkotásában Sousa is részt vett anno.

Igaz, elmondása szerint akkor még épp csak ismerkedett a 3D-s modellezéssel és gyakran úgy álltak hozzá egy-egy modell megalkotásához, hogy tudták, a munkájukat egy tapasztaltabb kolléga úgyis átalakítja majd. A hamarosan érkező StarCraft: Remastered esetében viszont már olyan apró részletekre is odafigyeltek, hogy az eredeti játék szépségei mellett a hibáit is újraalkossák, legyen szó akár a kódról, akár a látványról.

"Az árnyékok rossz helyen vannak, a megvilágítás egyáltalán nem egységes. De azt szerettük volna, hogy aki kipróbálja a StarCraft: Remastered-et, [a játékosok] mindent egyből felismerjenek"

- mondta Sousa.

Azért néhány apró javítást végeztek, például a modelleket több szögből rajzolták meg, hogy az éppen forduló egységek ne mozogjanak olyan darabosan, mint 1998-ban.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)