Hirdetés

StarCraft - a mesterséges intelligencia egyre ügyesebb

|

Egyre többen próbálnak olyan magától tanuló MI-t készíteni, ami a profikkal is képes versenyezni a világ legnehezebb esportjában.

Hirdetés

Tavaly a DeepMind gondolta, hogy miután a tanulásra képes mesterséges intelligenciájuk meg tudta verni a világ legjobbját Go-ban, mindjárt rá is eresztik a StarCraft II-re. A kínai Alibaba cég is hasonlóval próbálkozik, csak éppen StarCraft: Brood Warban.

A lenti videóban láthatjátok, hogy az AI már képes az alapvető micro menedzselési mechanikákat végrehajtani anélkül, hogy erre előzőleg bárki beprogramozta volna.

A szoftver többszörös vereségekből tanulta meg, hogy hogyan kell például a Marine seregeit mozgatni ahhoz, hogy ne falja fel őket az arra szaladgáló Zergling raj. Idővel ezekkel a programokkal a profik is edzhetnek majd, de addig még sokat kell tanulniuk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)