Hirdetés

Steam - bekerült két új funkció

|

Amikor épp nem kell a leárazásokat menedzselni vagy a cég jövőjéről nyilatkozni, a Valve frissítésekkel szór meg minket. Most két új funkcióval bővítettek, mindkettőt érdemes kipróbálni.

Hirdetés

Nagy tervei vannak a Valve-nek, és bár a Steam Machine-ok egyelőre csak előre összerakott SteamOS-es PC-knek tűnnek, arról, hogy mivel nyújtanak többet számítógépeinknél, csak később fogunk részleteket megtudni. Addig viszont lehet a Steam új funkcióit próbálgatni Windowson, vagy minimális áldozatokkal ismerkedni a Valve operációs rendszerével.

A legújabb frissítés telepítése után a 2013-ban indult, jelenleg még béta fázisban lévő In-Home Streaming funkció olyan játékokkal is használható, melyeket nem lehet a rendszerben megvásárolni, továbbá már a Windows tűzfal sem blokkolja, így XP felhasználók sem ütköznek problémába, ha ki szeretnék próbálni. Emellett új játékokat tettek kompatibilissé a Steam Controllerrel, mostantól a Sonic All-Stars Racing Transformed, a Skullgirls és a SEGA Bass Fishing is támogatja a tapipados gamepadet. De a listának itt még nincs vége. 
 

Nem csak a Steamet, de a SteamOS-t is frissítették, az operációs rendszerrel mostmár dual-bootolhatunk és saját partíciót is csinálhatunk. A két napja kiadott csomag lehetővé teszi, hogy a gépen Windowst és SteamOS-t is futhassuk, viszont figyelmeztettek arra is, hogy a csomag még béta állapotban van. Az opció „kevés teszten esett át”, mindenki csak saját felelősségére próbálkozzon, mert bármikor beüthet egy végzetes hiba.

Vajon ha a dual-boot száz százalékig biztonságos lesz, többen kísérleteznek majd az új rendszerrel? Ti kipróbáltátok már, vagy szeretnétek kipróbálni? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)