Hirdetés

Új átverés jelent meg, ingyen játék ígéretével lopnák el a Steam-fiókunkat

|

Egy elég összetett csalás ütötte fel a fejét, ami nagyon kellemetlen helyzetbe sodorhatja a figyelmetlenebb játékosokat.

Hirdetés

Az évek során a hackerek nagyon sok módszert bevetettek már, hogy hozzáférjenek a különböző felhasználói fiókokhoz vagy éppen személyes adatokhoz. Sajnos a játékosok között is rengeteg a csaló, és most megjelent egy újabb, egészen ügyesen kitervelt trükk.

Hirdetés

Az átverés úgy kezdődik, hogy a támadók feltörnek egy Steam-fiókot, majd szétküldenek egy üzenetet az áldozat barátai között, miszerint egy promóciós kóddal ingyen játékra tehetnek szert egy bizonyos weboldalon.

A link átirányít minket erre a bizonyos oldalra, ahol aztán láthatjuk az elérhető címeket, majd pörgetnünk kell a nyereményünkért. Természetesen olyan népszerű és közkedvelt alkotások szerepelnek a listában, mint a PUBG, az ARK: Survival Evolved, vagy például az Assassin's Creed Origins. Nyilván egyik sem valódi, de pár dolláros játékokkal valószínűleg nem tudnák beetetni az embereket.

A pörgetés után a rendszer véletlenszerűen kisorsol nekünk egy "nyereményt", és még a játék kulcsának egy részét is megmutatja, hogy hihetőbb legyen az egész. Ám ahhoz, hogy megkaparinthassuk a zsákmányt, be kell jelentkeznünk az oldalon a Steam-fiókunkkal, és itt lép működésbe az átverés.

Ha rábökünk a bejelentkezésre, átkerülünk egy hamis oldalra, ahol megadhatjuk adatainkat, amikkel a hackerek azonnal megpróbálnak belépni fiókunkba. Előfordulhat, hogy ez elsőre nem megy a Steam Guard miatt, ilyenkor a kétfaktoros autentikációhoz szükséges kódot is elkéri tőlünk a rendszer. Abban az esetben, ha ennek is bedőlünk, akkor a csalók pillanatok alatt megváltoztatják a fiókunk jelszavát, e-mail címét, illetve telefonszámát, így gyakorlatilag teljesen kizárva minket.

A BleepingComputer le is tesztelte az átverést, és beszámolójuk szerint minden a fentiek szerint zajlott. Sajnos nem újdonság, hogy valakik ingyen jóságok ígéretével igyekeznek lenyúlni a cuccainkat, és ugyan a legtöbben valószínűleg rá sem kattintanak az ilyen linkekre, nem árthat felhívni a többiek figyelmét az ilyen trükközésekre. Szerencsére a Steam supporton keresztül megpróbálhatjuk visszaszerezni fiókunkat, ha ilyesmi történne, de jó eséllyel üres Raktár fogad majd minket, mire mindent elintézünk, szóval tényleg figyeljetek oda, melyik oldalon adjátok meg az adataitokat.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)