Hirdetés

Steam konzol, GameStar pontok és egy igazi fénykard - mi történt a héten?

|

Ezt a hetet a Valve vitte el, de azért akadt még bőven érdekes téma. Mondjuk egy igazi fénykard. Vagy a GameStar tévés szereplése.

Hirdetés

Mindennél fontosabb hírrel kell kezdenem. Majdnem annyira fontos, mint az, hogy a héten a GameStar színeiben szerepelhettem a tévében, de még annál is izgalmasabb. A filmtörténelem egyik legismertebb fiktív fegyvere a Star Wars szériából ismert fénykard, amelyről mindenki legalább egyszer már fantáziálta azt, hogy milyen jó lenne használni. Oké, a bikinis Leia hercegnőről többen és többet fantáziáltak, de értitek a lényeget. Az eddig csak a messzi-messzi galaxisban létező fegyver már nem biztos, hogy üres fantázia, ez a csúcs hír, egyébként "Vegyetek GameStart!", sziasztok!

Jó, azért történt még más érdekesség is, szóval mielőtt nagyon előreszaladnánk az időben, fókuszáljunk egy kicsit a jelenre, ugyanis rengeteg fontos dolgot csináltunk itt a GameStarnál (a tévés szereplés mellett). Kisorsoltuk a legutóbbi mémpályázat nyertesét, játszottunk Warcraft kártyákkal, tisztáztunk egy csomó fontos kérdést a VIP kártyákkal kapcsolatban, levezettük a feszkót a pénteki GameNighton, és mindemellett még arra is volt időnk, hogy játsszunk egy kis Payday 2-t, egészen addig, amíg a Valve nem borította ránk az ajtót egy-két elkerülhetetlenül figyelemfelkeltő bejelentéssel.

Nincs Half-Life 3, de a szokásos csenddel ellentétben a héten a Valve nem bírt magával. A legújabb, nappali PC-s hóbortjának megfelelően bejelentett egy Steam márkájú konzolt (illetve konzol családot, ami akár ilyen is lehet), és annak rendje és módja szerint a hozzá való kontrollert és operációs rendszert is a közönség elé tárta, amit a szerencsések talán ki is próbálhatnak még idén, Ken Levine-nek pedig már így látásból is bejön. A gamerek még kicsit szkeptikusak, mém is lett a vége mindennek.

Amikor nem érdekes (vagy éppen furcsa, ahogy tetszik) konzol/számítógép hibridekről volt szó, akkor természetesen visszatértek a dolgok a megszokott kerékvágásba, miszerint minden a GTA 5-ről szól. Nem véletlenül, hiszen a GTA Online startját követően újra megőrül majd a világ, leszámítva Peter Molyneux-t, aki abszolút nem dobott hátast a GTA eladásaitól, ezzel valószínűleg egy szűk, de lelkes és hangos kisebbséget alkotva. Az ő akadékoskodása ellenére mi azért kiderítettük ami szerintünk fontos, és a Rockstar is igyekszik csiszolgatni, amit még kell, de valószínűleg senki sem tud javítani azokon a srácokon, akik egy kicsit túlságosan is beleélik magukat a játékba. Persze ez mind semmi pár szemtelen suhanc viselkedéséhez képest, akik feltörték a Surgeon Simulatort, és űrlényeket varázsoltak a műtőasztalra. Hová jut így a világ?

 

Természetesen az univerzum egyensúlya és a GameStar szerkesztők priusza érdekében nem csak egy hosszú GTA parti volt a hét, hanem a változatosság kedvéért megszakértettünk még néhány érdekes játékot. Játszani még nem játszhattuk ugyan őket, de érdeklődve várjuk a Wolfensteint és a Warface-t, próbára tettük az új FIFA 14-et és a Call of Duty Strike Teamet, a Warhammeres Space Hulkot, a nosztalgikus Memoriát, és a The Raven: Legacy of a Master Thief - Ancestry of Lies teszt is helyet kapott a GSO-n. Szóval megmondtuk az úgyvant sok esetben, de Robin Williams még nagyobb gamer. 

Arról is volt szó, hogy ki hogyan fog majd Battlefield 4 bétázni, milyen pofonegyszerű lesz lefrissíteni az új konzolokon, mennyire kőkemény vas kell majd alá a PC-s seregnek, és hogy mennyire azt csinálhatunk majd a fegyverekkel, amihez csak kedvünk tartja. Mindeközben a Call of Duty: Ghosts háza táján az újra kitalált (de valahogy mégis ismerős) többjátékos módról mesélnek, vagy éppen a gyűjtőit csomagolják ki. Nekem mégis az volt a legnagyobb élmény, hogy megvan a South Park: The Stick of Truth megjelenési dátum, és hogy a Breaking Bad és a Walking Dead keresztezésének gondolatával játszott el egy kreatív elme. Ha pedig már zombik, akkor mindenki fejlesszen The Walking Dead játékot, amíg szépen mondom, vagy bezavarok mindenkit Hunter mellé a sarokba (aki köztudottan halálosan unja a zombikat, ezért gyakran nézek rá így...)
 

Vészesen fogytán van a hely (vagy inkább csak vasárnap este van, és annyi erőm van gépelni, mint elkészíteni a Star Wars 1313-at), és még rengeteg dolog lenne, amiről szót lehetne ejteni, de pánikra továbbra sincs semmi ok: az éles szemek, pörgő ujjak, és a fenti keresőmező bármiféle variációja segítségével bámulatos dolgokat lehet itt találni. Vagy egyszerűen csak nézzétek meg a híreket egy oldalon, és írjatok bátran, ha bármi komment akad a hét történései kapcsán. Addig is igyatok elég folyadékot és "Vegyetek GameStart!". Ez most már olyan VIP életérzés, mintha a Dallasban piálna az ember...

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)