Hirdetés

Steam Machine - csak kikapcsolás van, alvó üzemmód nincs

|

A jelenlegi konzolgeneráció már képes arra, hogy alvó módból egy pillanat alatt felálljon a rendszer és onnan folytassuk a játékot, ahol abbahagytuk. A Steam Machine számára ez túl nagy falat

Hirdetés

A Steam Machine rajtja hivatalosan csak október 16-án esedéesk, de rengeteg felhasználó már jó ideje nyúzza a gépeket, hogy teszteljék a működést. Ők világítottak rá egy fontos problémára, ami miatt a fejlesztőknek egy kicsit át kellett dolgozniuk a gépet.

Az Xbox One vezette be, a PlayStation 4 pedig idén márciusban vette át a Suspend / Resume funkciót, melynek köszönhetően alvó állapotba helyezhetjük a konzolt, amelyből felébresztve nem kell hosszú másodpercekig bámulnunk a töltőképernyőt. Ez a feature eredetileg a Steam Machine funkciói közt is szerepelt, azonban egyáltalán nem volt megbízható, ezért most inkább kivették.

A problémát a Steam Machine Linuxos architektúrája okozza, és egyáltalán nem a felfüggesztéskor, hanem a felébresztésnél lép fel a gond. A rendszer ilyenkor nem ugyanazokhoz a node-okhoz rendeli hozzá a csatlakoztatott kontrollereket, emiatt pedig azon egyáltalán nem reagálnak. Ebből adódóan sajnos a későbbiekben sem tudják majd orvosolni a problémát.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)