Hirdetés

Steam - Mostantól tudja, mire vágysz

|

A Valve újabb kényelmi funkcióval ruházta fel elképesztően sikeres gőzgépét...

Hirdetés

A Half-Life 1998-as sikere tette naggyá a Valve csapatát. Ez tagadhatatlan. Azóta fejlesztőként és kiadóként is voltak figyelemre méltó dobásaik, de az anyagi biztonságot jó ideje inkább Steam névre keresztelt digitális disztribúciós rendszerüknek köszönhetik.

November 19-én jelentette be Gabe Newell kompániája, hogy egy "Recommended For You" (neked ajánlott) opcióval ruházták fel a Steam-et, mely a PC mellett természetesen a Mac játék-platformját is lefedi. Az új (mármint a Steam esetében új) feature a vásárlási adatok összegzésén és a szociális hálózati rendszereken alapul, valahogy úgy, mint az Amazon.com online piactere esetében, vagy az Apple iTunes alkalmazásánál.

Minden Steam-felhasználó élhet a friss szolgáltatással, függetlenül attól, hogy a honlapon vagy a letölthető kliensen keresztül van jelen. A rendszer mostantól figyeli, hogy mely játékok hasonlóak azokhoz, melyeket az adott felhasználó megtekintett vagy megvásárolt. Így automatikus ajánlásokat tesz, s azt is tudtunkra adja, hogy milyen játékokat vettek még meg azok a userek, akik ugyanazt a terméket is magukévá tették, amit éppen mi akarunk. Ráadásul barátainknak is ajánlhatunk játékokat, s ezen ajánlásaink az adott haver Steam Közösségi Hírjegyzékében fognak megjelenni.

Természetesen azon túl, hogy nekünk, vásárlóknak szeretnék megkönnyíteni és kényelmesebbé tenni bankkártyánk/bankszámlánk megcsapolásának perceit, kőkemény üzleti realitásokról van szó, hiszen a fogyasztási szokások ismerete felbecsülhetetlenül értékes információul szolgál a fejlesztőknek és kiadóknak. Arról nem is beszélve, hogy a digitális piactereken a figyelem-felkeltésnek és a különböző top-listáknak ugyanolyan fontos szerepük van, mint a hipermarketekben a polcok elrendezésének. Ami ugyanis nem kerül a fogyasztó látóterébe, az gyakran elsikkad, sajnos még akkor is, ha minőségi szempontból amúgy érdemes volna a figyelemre.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)