Hirdetés

Steam - új Steam Store funkciók készülőben?

|

Ha hihetünk az infóknak, akkor hamarosan drasztikus változásokon mehet keresztül a Steam Store.

Hirdetés

Néha-néha előfordul, hogy kapunk valami jópofa új feature-t a Steamen, viszont most úgy néz ki, hogy néhányan bizonyítékot találtak arra, hogy ezúttal talán valami sokkal nagyobb attrakció készülődik a Steam főhadiszállásán. Ezúttal a Steam Store-ról van szó.

A SteamDB csapata kutakodott mostanában egy kicsit különféle fájlokban, leginkább a Steam Translation Server (tehát a közösségi fordításokért felelős szolgáltatás) újdonságai között lehet felfedezni olyan információkat, amik konkrétan feature hegyek érkezésére engednek következtetni. Ezek az újítások leginkább arra irányulnak, hogy minden felhasználónak egy kicsit egyedibbé tegyék a böngészést, mint pl.:

- Content Curation: ennek az lenne a lényege, hogy a mostani Review rendszert jobban beleépítse a Store főoldalába. Ebből is egyre inkább látszik, hogy a Valve szeretne minél jobban eltávolodni attól, hogy válogasson a játékok között és inkább bízná rá ezt a felhasználókra

- Discovery Queue: különböző tartalmak felfedezésére épülő szolgáltatásokhoz hasonlóan (mint mondjuk a Spotify) a Steam is képes lenne arra, hogy az ízlésed alapján ajánlgasson neked új játékokat. Ez kifejezetten jól hangzik.

- Followed Games: ezzel a funkcióval az általad kedvelt játékok összes frissítését követhetnéd, és valószínűleg ezek meg is jelennének a community oldaladon. Persze ha ez igaz, akkor a mostani Game Groups funkció valószínűleg ugrik.

- A főoldalon látszik, hogy melyik játékok azok, amelyek neked már megvannak, így nem veszed meg őket véletlenül. Habár én tartok attól, hogy ez csak azoknak valós fenyegetés, akiknek mondjuk kétezer Steames játéka van.

- Két lépéses autentikáció: ez egy manapság egyre népszerűsödő beléptetési rendszer, ami jelentősen megnöveli a fiókunk biztonságát. Láthatott már ilyet közületek az, aki esetleg bekapcsolta ezt a Google-fiókján vagy a Dropboxban.

- A keresés szűrési feltételei is bővülni látszanak, olyan mezőkkel, mint pl. cimkék, feature-ök, játékosok száma vagy a támogatott operációs rendszerek.

- Több lehetőséged lesz majd arra, hogy beállítsd, mit is szeretnél látni a saját főoldaladon. Azt szeretnéd, ha csak a legújabb megjelenéseket látnád? Vagy azok közül is csak a legnépszerűbbeket? Tűnjenek a szemed elől azok a játékok, amik már rég megvannak? Lesz ezekre is lehetőség.

Aki kicsit részletesebben is szeretne belelátni a jövő rejtelmeibe, az nézzek meg a SteamDB oldalán található elemzést. Ti mit gondoltok, melyik a legérdekesebb az újítások közül? Van valami, ami már szerintetek régóta hiányzik?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)