Hirdetés

Steam - tavalyi adatok a fejlődés jegyében

|

A Valve ritkán árul el adatokat aranytojást tojó tyúkjáról,a Steamről - az azért már tavaly kiderült, hogy 2011 minden bizonnyal csúcsdöntő év volt a Steam életében.

Hirdetés

A mai nap a Valve közzétette a Steam 2011-es adatait, amelyből igen sok érdekességet tudhatunk meg.

A Steam 2011-ben több, mint 40 millió accounttal és 1800 játékkal rendelkező szolgáltatássá nőtt. Az eladási volumen több, mint 100%-al múlta felül a 2010-est (és ez a 100+% - os eladási növekedés már hét éve tart!). A 2011-es karácsonyi szezonban az egy időben bent tartózkodó felhasználók száma meghaladta az öt milliót.

A tartalom mennyisége is megduplázódott - 780 Petabyte (780000 Terabyte, 780000000 GB) adatot szolgáltattak a felhasználóknak. A kiszolgáló hardver kapacítása is több, mint a duplájára nőtt 2011-ben. 

Több, mint 14,5 millió Steamworks támogatású játékot regisztráltak a rendszeren 2011-ben, a címek között olyanok találhatóak, mint a The Elder Scrolls V: Skyrim, Call of Duty: Modern Warfare 3, Deus Ex: Human Revolution stb. Három éve, amióta rendelkezésre áll a Steamworks rendszer, már 400 játék támogatja, 

Gabe Newell is megszólalt, ha már új adatok érkeztek: " A Steam és a Steamworks tovább fejlődik, hogy mind a felhasználók, mind a fejlesztők igényeit kielégítse mind a szolgáltatások, mint a tartalom terén." - mondta - "A játékok belső tárgy-kereskedelme 19 millió egységet érintett. Az ingyenes játékok támogatása 18 ilyen cím megjelenését jelentette a Steamen - s ennél csak több jön 2012-ben. Ha a jövőt nézzük, akkor nagy erőkkel készülünk a Big Picture UI mód piacradobására, amely segítségével a Steamet nagyobb képernyőkön és a ház nagyobb helyiségeiben is élvezni lehet majd."

A mostani hétvégi ajánlat az Age of Empires III Complete, amelyben az alapjáték mellett az Asian Dynasties és a War Chiefs nevű kiegészítők is benne vannak - mindez 18,49 euróért.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)