Hirdetés

Steam toplista: még meg sem jelent, de már a Baldur's Gate 3-at üldözi a Starfield

|

Három hét múlva összecsapnak a titánok, és ebből nemcsak az RPG-műfaj, de az egész iparág sokat profitálhat.

Hirdetés

Még két hét sem telt el a teljes változat megjelenése óta, ezért változatlanul maximális hőfokon ég a Baldur's Gate 3-láz. A Larian szerepjáték sokak szerint követendő példa kellene, hogy legyen, míg másokat már a gondolatától is kiver a víz, hogy a jövőbeli alkotásukat esetleg hozzá fogják mérni a hivatalos ítészek és a játékosok is.

Aggodalmuk érthető is onnan nézve, hogy a Dungeons & Dragons szabályrendszerét adaptáló RPG az eddig megjelent tesztek alapján 2023 legjobb játéka, de úgy fest, hogy egy ennél fényesebben ragyogó koronát is sikerül megkaparintania.

Hirdetés

A sikert azonban nemcsak a kritikusok pontszámaiban, valamint a rajongók közösség médiás posztjaiban mérik, hanem eladásokban is, és bizony a Baldur's Gate 3 ebben is remekel. A konkrét számokat még nem ismerjük, Swen Vincke, a Larian alapítója és ügyvezetője is csak annyit árult el, hogy a korai hozzáférés időszakában 2,5 millió példány kelt el, de a steames toplistát elnézve biztosak lehetünk benne, hogy ennél lényegesen többen kalandoznak már a Kardparton.

Megjelenése óta kirobbanthatatlan az eladási lista éléről, e pillanatban is ott tanyázik, megelőzve a Steam Decket, és az előző héthez képest négy pozíciót javító, egyelőre csak előrendelésben kapható Starfieldet. A Call of Duty visszacsúszott a másodikról a negyedik helyre, a meglepően erős nyitást produkáló Remnant II az ötödikig bucskázott vissza a harmadikról. És van még egy játék, aminek egészen ígéretesen alakulnak az előrendelési mutatói, ez nem más, mint a kilencedik helyen nyitó Armored Core VI: Fires of Rubicon a FormSoftware-től.

A Steam heti eladási toplistája bevétel alapján (free-to-play játékok nélkül)

  1. Baldur's Gate 3
  2. Steam Deck
  3. Starfield (előrendelés)
  4. Call of Duty
  5. Remnant II
  6. The Elder Scrolls Online
  7. Sengoku Dynasty (új)
  8. Grand Theft Auto V
  9. Armored Core VI: Fires of Rubicon (előrendelés)
  10. Baldur's Gate 3 - Digital Deluxe Edition DLC
Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

A Steam heti eladási toplistája bevétel alapján (free-to-play játékokkal)

  1. Baldur's Gate 3
  2. Counter-Strike: Global Offensive
  3. Apex Legends
  4. PUBG: Battlegrounds
  5. Naraka: Bladepoint
  6. Steam Deck
  7. Starfield (előrendelés)
  8. Call of Duty
  9. Remnant II
  10. Yu-Gi-Oh! Master Duel
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)