Hirdetés

A Valve is beáll a sorba, csökkenteni fogja a Steam adatforgalmát

|

A koronavírus miatt megnövekedett adatforgalom túlterhelheti az internethálózatokat, a Valve pedig a játékvilág szereplői közül elsőként megpróbálkozik a tehermentesítéssel.

Hirdetés

Az EU területén már a YouTube és a Netflixhez hasonló streaming szolgáltatók is visszavettek egy kicsit a minőségükből, hogy ezzel csökkentsék a megnövekedett adathasználatot, amit a koronavírus miatt otthonukba kényszerült emberek tartalomfogyasztása jelent. Most a Valve is megpróbál egy kicsit besegíteni, igaz a nem a minőséget rontja, hanem a frissítéseket szórja jobban szét a Steamen.

Hirdetés

Ha használjátok a Valve digitális boltját, akkor biztos belefutottatok, hogy indításkor egy sor olyan címet kezd el frissíteni, amikkel vagy ezer éve nem játszottatok, de valamiért még nem töröltetek le. A most bevezetett változásoknak köszönhetően ezeket a fájlokat nem az első adandó alkalommal kezdi el lehúzni a rendszer, hanem szépen elszórja több napra, és olyan időszakokra ütemezi be őket, amikor egyébként mérsékeltebb a hálózatok terheltsége, tehát jellemzően a késő éjjeli és kora reggeli órákra.

Amiatt nem kell aggódjatok, hogy kedvenc játékaitok nem lesznek naprakészek, mivel ezt csak azoknál a címeknél alkalmazza a Steam, amelyekhez három napja vagy annál régebben nem nyúltatok. Mindemellett ti is ütemezhetitek, hogy mikor kezdje meg a letöltést a launcher, ehhez egy részletes útmutatót is összeraktak a fejlesztők, amit magyar nyelven is olvashattok a Steam honlapján.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)