Hirdetés

Súlyos büntetésre számíthat az EA, ha nem szabadul meg a FIFA loot boxaitól

|

A holland kormány keményen lecsapott az EA-re, nehéz lesz így kaszálni a FIFA játékokkal.

Hirdetés

Sokan továbbra sincsenek kibékülve a loot boxokkal, ami némileg érthető is, hiszen általában komoly szerencse kell ahhoz, hogy profitálni tudjunk a ládák nyitogatásából, és az sem igazán segített a dolog megítélésén, hogy bizonyos stúdiók elég pofátlan módon pakolták bele játékukba ezt a mechanikát.

Az EA focis sorozatában lévő FIFA Ultimate Team játékmódhoz például már elég régóta szerezhetünk játékosokat csomagok nyitogatásával, de a jelek szerint akadnak olyanok, akik megelégelték ezt.

Hirdetés

Egy friss bírósági ítéletet követően a holland kormány, egészen pontosan a szerencsejátékkal foglalkozó hatósága engedélyt kapott arra, hogy megbüntesse az EA-t, ha az nem távolítja el a loot boxokat több újabb FIFA-játékból. A rendelet alapján a kiadónak a FIFA 19, a FIFA 20 és a FIFA 21 esetében kell változásokat eszközölnie, ám ha ezt nem teszi meg, akkor hetente 250 ezer eurós (közel 92 millió forint) büntetést varrnak a nyakába, egészen addig, amíg a fizetendő összeg el nem éri az 5 millió eurót (több mint 1,8 milliárd forint). Ráadásul ugyanez vonatkozik az EA svájci csapatára is, tehát az is előfordult, hogy végül az előbb említett összegek dupláját kell kiperkálni.

Időközben az EA Benelux kiadott egy közleményt, amiben arról írnak, hogy csalódottak a döntés kapcsán, és nem értenek egyet azzal, hogy a termékeik és szolgáltatásaik ütköznének a helyi szerencsejátékos törvényekkel, így hát fellebbeznek a döntés ellen. A kiadó egyébként továbbra is nyitottan áll a holland szerencsejátékos hatósággal és más részvényesekkel való tárgyaláshoz, hogy megérthessék és meg is oldhassák a gondokat.

Szerintetek hogyan végződik majd ez az egész ügy?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)