Hirdetés

Súlyos hibával küzd a Baldur's Gate 3 xboxos verziója

|

A játékosok akár a mentésüket is bukhatják, és a jelek szerint a frissítés sem oldja meg teljesen a dolgot.

Hirdetés

A napokban lezajlott The Game Awards nemcsak egy rakás díjat tartogatott a PC-re nyáron, PlayStation 5-re pedig szeptemberben kiadott Baldur's Gate 3 kapcsán, hanem egy kellemes meglepetést is, amikor a fejlesztő Larian bejelentette a hónapok óta várt xboxos verzió azonnali elérhetővé tételét.

Azóta bizonyára rengeteg új játékos ugrott fejest a Forgotten Realms világába, a jelek szerint azonban nem tökéletes az élmény, egy súlyos hiba ugyanis sok bosszúságot okozhat a némi késéssel rajtoló kalandoroknak.

A vásárlók közül többen is arra panaszkodnak, hogy az xboxos Baldur's Gate 3 összeomolhat, és még a mentéseket is törli, ami teljes joggal frusztrálja az érintetteket.

Hirdetés

A fejlesztők nemrég a játék hivatalos X-fiókján közölték, hogy kiadtak egy stabilitási update-et, ami mellé rendhagyó módon a konzol firmware-jét is frissíteni kell a rendszerbeállításokon keresztül.

A rossz hír, hogy a poszt megfogalmazása szerint még mindez is csak a mentések eltűnésének "bizonyos eseteit" javítja, vagyis a Larian egyáltalán nem garantálja, hogy a frissítést követően biztonságban lesz a haladásunk. Ezt látszik alátámasztani, hogy a bejegyzésre reagálók között is van olyan hozzászóló, aki azt állítja, hogy az update-ek telepítése után veszett el a mentése.

Az xboxosok így egyelőre csupán annyit tehetnek, hogy megkockáztatják a további játékot, remélve, hogy náluk gyógyírt hozott a javítás, aki viszont biztosra akar menni, annak érdemes lehet megvárnia a következő fixet, ami a probléma súlyosságát tekintve remélhetőleg hamar megérkezik.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)