Hirdetés

Ez a glitch újraprogramozza a Game Boyos Mariót egy elképesztően gyors speedrunhoz

|

A Super Mario Land 2 eredeti játékosai valószínűleg nem is sejtették, hogy sokszor elhaladtak a játék rendkívül gyors végigjátszásának eszköze felett.

Hirdetés

Ma már elképzelhetetlennek tűnik a jelenség, ami sok régi játéknál előfordult és bizonyos, a játékos által kiadott utasítások hatására átírja a játék memóriájának tartalmát. Ezt a trükköt tavaly a TASBot csapat is bemutatta, de igazán a speedrunnerek veszik hasznát.

Chris Grant - aki szintén a Games Done Quick csapat tagja - egy ilyen jellegű trükkel hét perc alatt végig tudja vinni a Game Boyra megjelent Super Mario Land 2: 6 Gold Coinst, de csak a megfelelő körülmények között. Ugyanis a glitch csak a régi kazettákkal működik és ott is elég rizikós. A glitch első lépéseként Grant leesik az egyik pálya alá, ahol konkrétan a játék memóriáját találjuk, ami a képernyőn véletlenszerű pályaelemek halmazaként jelenik meg.

Itt ha rossz pályaelemhez ér hozzá, akár tönkre is teheti a játék kazettáját, de Grant nem ezt keresi, hanem azt, amelyik a játék végét tölti be automatikusan, így átugorva a játék nagy részét. A fenti videón megnézhetitek, hogyan szeli át Marióval a játék memóriáját, mígnem megtalálja a glitchet beindító pontot.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)