Hirdetés

Számos Hearthstone-fejlesztőt bocsátott el az Activision-Blizzard átszervezésre hivatkozva

|

A kiadó szerint ennek következtében bizonyos szerepkörök feleslegessé váltak.

Hirdetés

Jól elvan a Blizzard kártyajátéka, a Hearthstone, ami már lassan tíz éve biztosít teret a műfaj kedvelőinek. Bár az utóbbi években egyre inkább a tömegesen megjelenő kiegészítők martalékává vált a játék, mindig is erősen dominált benne az úgynevezett "pay to win" formula. Ennek értelmében elég nagy előnyre tehettünk szert, amennyiben arra adtuk a fejünket, hogy belepumpálunk jó néhány magyar forintot a játékba, amiből aztán kártyacsomagokat vásárolva és bontogatva olyan legendás lapokhoz jutottunk, amikre ütőképes paklikat építhettünk.

Legalábbis jó ideig ez volt a bejáratott modell, azonban idővel olyan különböző skinek és emote-ok is bekerültek a fizetős szekcióba, amik már csupán kozmetikai célokat szolgáltak. Természetesen idő közben bevezetésre került a már jól ismert Battle Pass is. Monetizáció ide vagy oda, még közel tíz év elteltével is rengetegen kártyáznak és igen stabil játékosbázist tudhat magáénak a Hearthstone.

Hirdetés

Nem mondható el azonban ez a fajta stabilitás a fejlesztőcsapatról, ugyanis most nagyon úgy néz ki, hogy a Blizzard "átszervezésre" hivatkozva tíz embert is elbocsátott a Hearthstone-os részlegről, bármi nemű előzetes értesítés nélkül. A Blizzard a Kotakunak is megerősítette a híreket, amiben kitértek arra, hogy az átalakulás következtében számos szerepkör feleslegessé vált, így értelemszerűen már nem tudták alkalmazni az ezekben a pozíciókban dolgozókat. A hírekből egyébként még olyan "érdekességek" is kiderültek, miszerint az elbocsátottak között volt egy 18 éves munkaviszonnyal rendelkező fejlesztő is, ami több szempontból is aggodalomra ad okot.

A cég e-sport-részlegén egyébként már júliusban is történtek leépítések, amikor is ötven embert küldtek el a vállalattól, akik között szintén voltak több tíz éves munkaviszonnyal rendelkezők is. Az okok is kísérteties hasonlóságot mutatnak, ekkor egy "kisebb minőségbiztosítási átszervezésre" hivatkozva történt a szélnek eresztés. Mi azért reméljük, hogy a jövőben nem kell majd ilyen és ehhez hasonló hírekről beszámolnunk, bár elnézve a dolgokat, erős a gyanúnk, hogy a felvásárlás véglegesítését követően ismét leépítési hadjáratot tart majd a vállalat, valószínűleg egy felsőbb vezetői parancsnak eleget téve.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)