Hirdetés

Szavazz: kitartasz a PC mellett a vállalhatatlan állapotban kiadott játékok ellenére is?

|

Egymást érik a gyalázatos színvonalú PC-s megjelenések, ezért nem meglepő, ha valaki inkább konzolra vált.

Hirdetés

Azt gondolná az ember, hogy miután a Microsoft szinte az összes, a Sony pedig egyre több játékát hozza el a platformra, PC-snek lenni sosem volt még olyan jó, mint 2023-ban. Nos, a tapasztalatok épp az ellenkezőjét mutatják: egymást érik a rosszabbnál rosszabb PC-s verziók és trehány portok (The Callisto Protocol, Forspoken, Hogwarts Legacy, The Last of Us Part I, Star Wars Jedi: Survivor), amelyek minősége meggátolja, hogy egyébként kiváló játékok úgy ragyogjanak, ahogy megérdemelnék.

És ha már ott tartunk, hogy ki mit érdemelne, a mesterségesen felduzzasztott hardverkövetelmények, valamint az elszállt árak tükrében minden, csak nem korrekt, hogy ha valaki egy kisebb vagyont invesztál a konfigurációjába és közben a játékok nem nyújtják az elvárt teljesítményt. Az világos, hogy nőnek a fejlesztési költségek, erre hivatkozva drágultak maguk a játékok is, de ez nem lehet mentség a minőség-ellenőrzési és -biztosítási folyamatok lerövidítésére, az erre szánt büdzsé megkurtítására, ahogy a lehetséges hardverkombinációk nagy számával sem lehet a végtelenségig takarózni.

Hirdetés

Miközben arra várunk, hogy a teljes árat fizető játékost ne tekintsék bétatesztelőnek a kiadók, vagy ha mégis ez a szándékuk, akkor alkalmazzák az Early Access modellt, valószínűleg sokak fejében megfordul a gondolat, hogy nem lenne egyszerűbb hagyni a PC gaminget a fenébe, és inkább konzolt venni, ami ugyan limitációkkal jár, de ugyanakkor hogy kevesebb fejfájást is okoz. Ti hogy vélekedtek erről? Minden körülmények között kitartotok a PC mellett, vagy inkább váltotok? Esetleg már megtettétek, vagy minden platformból tartotok egyet és az adott játék legjobban sikerült verzióját veszítek meg? Szavazzatok!

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)