Hirdetés

Szenzációsan rajtolt az Assassin's Creed Mirage, a Ubisoft leggyorsabban fogyó játéka ebben a generációban

|

A jelek szerint jó ötlet volt önálló játékot faragni az Assassin's Creed Valhalla DLC-jéből.

Hirdetés

Három évet vártunk arra, hogy a 2020-as Assassin's Creed Valhalla után újabb epizóddal gyarapodjék a Ubisoft legsikeresebb szériája. Még sosem telt el két Assassin's Creed között ennyi idő, és ha a kiadó fejlesztés közben nem dönt úgy, hogy az eredetileg DLC-nek szánt Assassin's Creed Mirage-t átszabja, akkor még ennél is tovább tartott volna szünet.

A Basim Ibn Ishaq fiatalkorára fókuszáló, és a rendhez való csatlakozásának történetét elmesélő alkotás lehetőséget teremtett a Ubisoft Bordeaux fejlesztői számára, hogy visszakanyarodjanak a franchise kiindulási pontjához, a 2007-es Assassin's Creedhez, de nemcsak látványban (opcionálisan választhatunk az első részre hajazó, fakó színvilágot is) és hangulatban (ismét a Közel-Keleten járunk), hanem játékmenet tekintetében is.

Hirdetés

Úgy fest, hogy a rajongók tényleg ki voltak már éhezve egy kisebb volumenű, fókuszáltabb élményt nyújtó, a szerepjátékos mechanikáktól megszabadított játékra, amelynek kedvéért nem kell feláldozniuk az éves szabadságkeretüket, hanem akár egy-két hétvége alatt is eljuthatnak a lezárásig. Erről árulkodik a kiadó által az X-en közzétett bejegyzés, amely a konkrét értékesítési adatokat illetően elég szemérmes, de annyit mégis kihámozhatunk belőle, hogy a megjelenés első napjaiban a játékosszám hozta az Assassin's Creed Origins és az Assassin's Creed Odyssey szintjét. Sőt, még azt is hozzátette a Ubisoft, hogy eladott példányszámok tekintetében eddig a teljes portfóliót veri PlayStation 5-ön és Xbox Series X|S konzolokon.

Megtudhattuk továbbá, hogy az október 5-ei rajt óta 479 évet töltöttek a játékosok azzal, hogy Bagdad háztetőin parkouröztek, 60 millió alkalommal vetették magukat a mélybe, a vakszerencsére bízva sorsukat, és nem kevesebb mint 1,2 millió macskát cirógattak meg.

Ezek a számok a következő hetekben és hónapokban garantáltan nőni fognak, 2024-ben pedig újabb lökést adhat az Assassin's Creed Mirage-nak, hogy elérhető lesz iPhone 15 Pro és Pro Max készülékeken.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)