Hirdetés

Szerveren futó játékok, bedurvul az Ubisoft védelme?

|

Egy magát ubisoftos programozónak mondó névtelen forrás szerint a mostaninál is jóval szigorúbb DRM jön.

Hirdetés

Most kérem nem az a vita tárgya, hogy helyes-e, ha valaki a saját termékét attól igyekszik védeni, hogy olyanok kezébe kerüljön, akik nem akarnak fizetni érte. Ezt már számtalanszor megvitattuk, s ha ezer évig élnénk is, akkor se sikerülne egységel álláspontot kialakítani. Egyebek mellett ezért vagyunk emberek és nem hangyák, vagy méhek.



No de elég a csapongásból, szorítkozzunk a szigorúan pletykaként kezelendő értesülésekre. Nos, az Ubisoft egy állítólagos programozója megosztotta a nagyközönséggel, hogy a nem túl távoli jövőben (minden bizonnyal még idén) átalakul az állandó internetkapcsolatot igénylő DRM. A helyzet sajnos továbbra is az, hogy a játékok feltörésére szakosodott csapatok dolgának megnehezítése egyenlő a becsületes vásárlók orra alá tölt borssal.



Ha minden igaz, az elkövetkezendő hónapokban érkező Ubisoft címek PC-s kiadásainak egyes elemei nem lesznek megtalálhatóak a korongon, a kód egy aprócska, a játék futtatásához nélkülözhetetlen része a szerveren kerül elhelyezésre.
A forrás szerint egyébként házon belül is komoly feszültséget okoz a DRM-kérdés. A kollégák jelentős része nem támogatja a vásárlók szivatását.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)