Hirdetés

Szétboncolták, megnézték, megtudták...

|

Mint az köztudott, a legtöbb konzol, megjelenése idején veszteséges, és inkább hosszútávon akarnak nyereséget termelni a hardverre, illetve a szoftverekre. Vajon a Wii esetében ez hogy alakult?

Hirdetés

A kérdés jogos, és bizony többen kiváncsiak voltak rá. Néhány elvetemült arc kibelezett egy Wii-t, és elkezdett számolgatni, hogy mi mennyit ér benne. Találgatásaik szerint a következő árak vannak:

grafikus chip: 29,60 dollár
processzor: 13 dollár
DRAM: 7,8 dollár
optikai meghajtó: 31 dollár
áram ellátás: 11,3 dollár
gyártási költség: 19,5 dollár
teljes költség: 158,3 dollár
nagykereskedelmi ár: 195,99 dollár

Ha ezek az adatok igazak, akkor a Nintendo, minden eladott Wii után körülbelül 40-50 dollárt keres. Szép teljesítmény lenne, az biztos, és akkor még ehhez hozzá lehet adni azt, hogy minden eladott konzol mellé legalább egy extra kontrollert terveztek minden vásárlónak, a virtual consoleban és egyéb online szolgáltatásokon pedig tovább lehet költekezni. Mindezzel együtt elismerésem a Nintendonak, megérdemelten gyártanak kezdettől nyereséges konzolt!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)