Hirdetés

Szidd a StarForce másolásvédelmet: Bevállalod?!

|

A Boing Boing internetes magazin főszerkesztője a minap egy, a StarForce másolásvédelmi eljárást negatívan véleményező publikációt tett közzé az oldalán. Ezt követően a StarForce PR menedzsere, Dennis Zhidkov e-mailben kérte annak azonnali hatállyal való törlését. Íme a levél:

StarForce reakció Mr. Cory Doctorow részére Tisztelt Uram, a StarForce másolásvédelmi eljárásunkat "másolásgátló malware-nek (erős fordításban veszélyes szoftver)" nevezni épp elég ok volt arra, hogy jogi úton fellépjünk Ön ellen. Vállalati ügyvédünk már dolgozik az ügyön. Nyomatékosan felszólítom, hogy a http://www.boingboing.net/2006/01/30/anticopying_malware_.html internetes címen közzétett véleményét haladéktalanul törölje, mivel az sértő, hazug, és hamis információkat tartalmaz, mindemellett meg nem erősített híreszteléseken alapul. A fenti publikációja 11 pontban sérti meg a nemzetközi törvényeket. Ügyvédünk hamarosan felkeresi Önt. Ugyanakkor kapcsolatba léptem az Amerikai Szövetségi Nyomozóhivatallal (FBI) is, mivel amit tett, zaklatásnak is minősül. Üdvözlettel, Dennis Zhidkov PR-menedzser StarForce Inc. www.star-force.com
Doctorow erre így reagált: "Köszönöm az észrevételét, eredeti publikációmat módosítottam, az Ön levelét pedig továbbküldtem a Chilling Effects címen futó projekt részére is, amely arra szolgál, hogy összegyűjtse azokat a vállalati törekvéseket és próbálkozásokat, amelyek a különféle termékek kritizálóit próbálják hallgatásra kényszeríteni." Kiderült, hogy a Star-Force nem először próbál jogi úton fellépni az őt sérelmezők ellen. Az egyik legismertebb híroldal, a news.com is megjelentetett tavaly novemberben egy hasonló cikket. A részükre küldött Star-Force levél hasonlóan kezdődik, csak épp a védelmi eljárás rootkitnek és vírusnak titulálása ellen léptek fel a cég képviselői. Továbbá megemlítendő, hogy meg nem nevezett források szerint a nagyobb játékkiadók egyre inkább elpártolnak a Star-Force-tól, a vásárlóktól kapott negatív visszajelzések miatt. Hardveres károkat nem okozott az eljárás, de rengetegen panaszkodtak már a nehézkes programindítás miatt. A történteket az is rossz fényben tünteti fel, hogy a Star-Force korábban több kampánnyal is megpróbálta saját népszerűségét növelni. Ilyen volt az ezer dolláros pályázat is.

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)