Hirdetés

Sziget Fesztiválköztársaság 2014

|

Egy héttel későbbre rakták az idei Szigetet a szervezők, hogy a nemzetközi sztárok könnyebben bele tudják illeszteni a naptárjukba - ennek eredménye már látszik is a sztárfelhozatalon.

Hirdetés

Lesz – sok más mellett - Queens of the Stone Age, The Prodigy, Macklemore & Ryan Lewis, Imagine Dragons, Bastille, Skrillex, Placebo, Lily Allen és The Kooks és a legfrissebb hírek szerint jön az Outkast, a Manic Street Preachers és a The 1975 is. Az End Show – amit idén Calvin Harris prezentál – mellett lesz Opening Show Deadmau5-szal valamint teljes értékű programnappá válik a “Nulladik Nap”. Sziget Fesztiválköztársaság idén augusztus 11-18. között nyitja meg határait, újdonságokkal, változásokkal, még több látványossággal.

 

“Évek óta sokat kínlódtunk a nemzetközi line up összeállításával, s tavaly már egyértelműen kiderült, hogy bármennyire számít világszerte is jelentős eseménynek a Sziget, egy európai fesztivál miatt nem fogják megszakítani a zenekarok a tengerentúli fesztiválturnéikat - nyitotta szokásos Sziget évadnyitó sajtótájékoztatóját Gerendai Károly. “Idén ezért úgy döntöttünk, hogy egy héttel későbbre csúsztatjuk a Szigetet, hogy ne essen egy időbe az egyesült államokbeli és japán fesztiválokkal. Úgy tűnik megérte változtatni, mert már most jól látszik az eredménye, hisz’ idénre sikerült látványosan vonzóbb zenei felhozatalt összeállítanunk” – tette hozzá a főszervező. A zenei fókusz mellett tovább erősítik a látványvilágot és azokat a dolgokat – így a szolgáltatások minőségét, a rendezvény sokszínűséget – melyek, meggyőződésük szerint elősegítik, hogy a közönség egyértelműen megkülönböztethesse kedvenc fesztiválunkat az egyre erősödő nemzetközi versenyben.

 

A sajtótájékoztatón megtudtuk, hogy megannyi változást, újdonságot is hoz az idei Sziget. Egyik legszembetűnőbb, hogy idén már a Nulladik napon teljes értékű koncertsorozat várja a látogatókat. Ezen a napon, a nagyszínpadon fellép az Anti Flag, a Ska-P és a Queens of the Stone Age, majd utánuk szintén újdonságként, egy látványos Opening Showval ”nyitja meg” a Sziget Fesztiválköztársaság a normál fesztiválnapjait. A Nulladik napon, a Nagyszínpadon Deadmau5 celebrálja majd a nyitóünnepet. A tavalyi siker után, mondhatni természetes, hogy idén is hatalmas End Show zárja majd le a Szabadság Szigetének egy hetét, lézershowval és tűzijátékkal. Mint azt már a szervezők korábban bejelentették, most is a világ egyik legnagyobb elektronikus előadója keveri majd élőben a slágereit a záróbulin, hiszen idén Calvin Harrisszel találkozhatunk majd a színpadon.

 

A Sziget egy közösségi tér igényeként, a „kell egy hét együttlét” szlogen jegyében jött annak idején létre és azóta is igyekszik ennek megfelelni. Ugyanakkor komoly kihívást jelent a szervezőknek a kezdeti családias hangulatot megtartani egy olyan eseményen, ahol ma már közel tízszer annyi látogatót kell szórakoztatni. Az idei évben ezért még nagyobb hangsúlyt fektetnek a közösségi terekre és aktivitásokra, egyedi élményeket kínálva, mind a nagyobb tömegek, mind a családiasabb közegre vágyók számára. Ilyen új helyszínként jön létre a Tábortűz Színpad, ahol előzetes jelentkezés és válogató után a fellépők, legyenek amatőrök vagy profik, a nemzetközi rockirodalom legjobb számait adják elő egy hangulatos tábortűz mellett, estéről estére. Ez a helyszín egy kicsit azt a (közösségi) életérzést igyekszik visszaadni, amit annak idején a Woodstock jelenthetett, tisztelegve is egyben a nagy fesztiválelőd idén 45. évfordulója alkalmából. A Sziget Közösségi Kert is újdonság a Sziget Fesztiválköztársaság történetében, első ilyen típusú kertkísérlet, melynek más fesztiválok esetében sincs előképe. A tavaly debütált Sziget Beach – a fesztivál vízparti „közösségi tere” már elsőre, hatalmas sikert aratott, és üde színfoltjává vált a Fesztiválköztársaságnak, így természetesen lesz idén is. Újra felbukkannak majd a Szigeten, Budapest legvonzóbb közösségi terei, a romkocsmák, továbbra is egy önálló romkocsma negyedet képezve. A nagyobb – szintén közösségi megmozdulásokra példa pedig, a tavaly nagy sikerű, így várhatóan idén is sokakat megmozgató látványos akciók, például a Color Party, Lufi Party illetve a Strandlabda Party, ahol egyszerre több tízezer látogató lehet aktív részese egy hatalmas, látványos performansznak. Idén újdonságokkal is kiegészül a kínálat, hiszen már Zászló Party, és Buborék Party is várja majd kora esténként a nagyszínpad előtt, az ott gyülekező tömeget.

 

A tavalyi hatalmas siker után, idén már egész szezonban (májustól szeptember végéig) forog majd a „Sziget Eye” nevű óriáskerék, a főváros szívében. Azonban a rendezvényre érkezőknek sem kell lemondaniuk erről a szórakozásról, mert a fesztiválra egy másik kerék érkezik majd.

A Sziget himnuszát idén az Ivan & the Parazol adja. A főszervező ennek kapcsán hangsúlyozta, hogy minden évben más magyar zenekar, egy-egy számát választják ki, és azzal, hogy a globális Sziget kampány szerves részévé teszik a zenét is, megpróbálják a zenekar nemzetközi ismertségét növelni.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)