Hirdetés

Szigorúbban lép fel az Activison a csalókkal szemben, de ennek most az ártatlan Call of Duty játékosok isszák meg a levét

|

Többen is az aggodalmukat fejezték ki a frissített szabályrendszerrel kapcsolatban.

Hirdetés

Már decemberben 23 ezer Call of Duty fiókot bannoltak egy hónap leforgása alatt, de az Activison továbbra sem tervez lassítani e tekintetben, sőt még keményebben kíván fellépni a szabályszegő játékosok szemben. Egy nemrégiben közzétett bejegyzésben ugyanis a kiadó megismertette a közösséggel az úgynevezett "limited matchmaking" feltételeit, amivel kapcsolatban azonban többen is az aggodalmukat fejezték ki.

A CoD világában a "limited matchmaking" lényegében egy olyan mechanika, ami a tudtuk nélkül egy virtuális dobozba zárja a sportszerűtlen játékosokat, ezzel korlátozva interakcióikat a rendes játékostársaikkal, de megkerülve a teljes kitiltásukat. Erről a legtöbbeknek talán a "shadowban" megoldás ugorhat be, melynek lényege, hogy az általában ideiglenes tiltásról az illető ne is szerezzen tudomást.

Hirdetés

Nos, a nemrégiben közzétett bejegyzésben azonban teljes egészében feltárták ennek a CoD-ra vonatkozó feltételeit, ami többekből is aggodalmat váltott ki, ugyanis rengeteg olyan tétel szerepel a listán, ami miatt lényegében bárki pillanatok alatt bekerülhet a virtuális karámba. A magától értetődő csalás, hackelés és sértő viselkedés mellett olyan dolgok kerültek erre, mint a biztonság megkerülése, a kalóz tartalmak telepítése, a glitchelés, a nem támogatott perifériák és alkalmazások használata vagy éppen a rosszindulatú jelentések.

Ezek alapján talán érthető a frusztráció, elvégre elég könnyen beleeshetnek ezek közül némelyikbe a szabálykövető játékosok is. Például ha egy glitch következtében kizuhanunk a pályáról, de életben maradunk és onnan tudunk lövöldözni az ellenfélre, akkor ez shadowbant von maga után? De a rosszindulatú jelentések sem tűnnek túlságosan egyértelműnek, amik így arra ösztönöznek, hogy inkább tartózkodjunk a "Report" gomb sorozatos használatától, még akkor is, ha valóban indokolt lenne.

Ráadásul érdemes vigyázni, elvégre a bejegyzés szerint a haladásunk teljes elvesztése, a felhasználónevünk kényszerű megváltoztatása, a játékon belüli kommunikációs rendszerek használatának tiltása, illetve legrosszabb esetben teljes, visszafordíthatatlan kitiltás is sújthatja a fiókunkat.

A visszajelzések alapján remélhetőleg finomítják majd ezeket, és sikerül valamivel élesebb határvonalakat meghúzni, elvégre a mostani szabályok mentén több ártatlan játékos is megégetheti magát.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)