Hirdetés

Szingapúrban 10-ből 1 gyerek játékfüggő

|

Egy frissen megjelent tanulmány szerint rendkívül népszerűek a videojátékok a szingapúri fiatalok körében.

Hirdetés

A felmérésben háromezer tanuló vett részt, és többek között az is kiderült, hogy átlag 20 órát játszanak egy héten.

A fiúk 9-12 százaléka mondta magát játékfüggőnek, míg a lányok közül csupán 3-5 százalék, amin nem is lepődünk meg. A tanulmányból az is kiderült, hogy ahogy a gyerekek egyre inkább függővé válnak, úgy növekszik hajlamosságuk a depresszióra, idegességre és különböző fóbiákra. A felmérés során 10-ből 8 gyerek maradt függő, azoknak, akik kigyógyultak, javultak az előbb említett hajlamai. A felmérést végző személyek szerint a szülők nem fordítanak elég figyelmet gyermekeik szokásaira. Mark Griffiths, a Nottingham Trent University Nemzetközi Videojáték Kutató Egységének főnöke azt mondta, hogy a saját kutatása azt is megmutatta, hogy a játékfanatizmus nem feltétlenül okoz rendellenességeket, sok játékos mindenféle negatív hatás nélkül játszhat akár órákon keresztül is.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)