Hirdetés

Szoftverfrissítés a marsiaknak

|

A NASA két marsjárója programfrissítést kapott - a Spirit és az Opportunity ahogy vénül, úgy okosodik. A négy új trükk mind az intelligens döntésekről szól, amelyek révén a robotok sokkal hatékonyabban működhetnek.

Hirdetés

Az amerikai Nemzeti Űrkutatási és Űrhajózási Hivatal (NASA) két marsjáró robotja, a Spirit (Szellem) és Opportunity (Lehetőség) már az eredeti élettartamuk tizenkétszeresét töltötték működőképesen naprendszerünk ötödik bolygójának felszínén. Az eredetileg 96 marsi napra tervezett küldetésüket jócskán túlteljesítő robotok együtt 16,7 kilométert haladtak, és 169 200-nál is több fotót készítettek. A Spirit január harmadikán, míg az Opportunity január huszonnegyedikén kezdi meg negyedik évét a hozzánk legközelebbi bolygón. Az évek alatt begyűjtött tapasztalatok szülték a programfrissítést, amely leginkább a mesterséges intelligenciáról szól.
Tovább>>>

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)