Hirdetés

Szülőknek hirdetett e-sport kurzust egy szervezet

|

A programban nem csak a videojátékok, hanem a biztonságos internethasználat témája is kiemelt szerepet kapott.

Hirdetés

Talán többeknek is ismerős lehet a Guild Esports névre keresztelt szervezet, ami még 2020 júniusában rajtolt el. A sajtó is hamar felfigyelt tevékenységükre, ugyanis az egykori profi labdarugó, David Beckham is beállt mögé befektetőként.

A Guild Esport megalakulásával elsősorban az akadémiai vonulatra erősített rá, főként a tehetséges játékosok felkutatását, azok kinevelését tűzte ki céljául. Szépen növekedett az évek során a londoni székhelyű szervezet, amely a minap egy kifejezetten szülőkre fókuszáló tanfolyamot is meghirdetett.

A "Parental Power Up" névre keresztelt program elsődleges célja, hogy közelebb hozza a szülőket a játékokhoz, azon belül is az e-sporthoz. A tanfolyamra benevező szülők ráadásul nem csak a videojátékokról, de az internetes biztonság fontosságáról is tanulhatnak, az itt megszerzett tudást pedig aztán a gyermekeik védelme során is kamatoztathatják majd.

Hirdetés

Jasmine Skee, a Guild Esports vezérigazgatója a programmal kapcsolatban elmondta:

"A Guild Akadémia berkein belül mindig is felismertük annak fontosságát, hogy a gyermekeknek nyújtott képzéseink mellett a szülőket is oktassuk. Úgy látjuk, hogy ez a továbbképzési program tökéletes eszköz arra, hogy ezt a felismerést elkötelezettséggel és hitelességgel fejlesszük, ezzel pedig lehetővé tegyük a szülők számára azt, hogy a játékon keresztül is kötődni tudjanak a gyermekeikhez."

A program egyébként a biztonságosabb internet napján indult, hogy felhívja a figyelmet az online tér veszélyeire, illetve annak biztonságos használatára. A Guild szerint 2024-ben már több mint 700 gyermek vett részt az oktatási napjaikon, ahol az e-sport mentén rávilágítottak többek között a táplálkozás és a mentális egészség fontosságára is.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)