Hirdetés

Szünetmentes villámlás

|

Az APC kiadott tíz tippet, melyek segíthetik a felhasználókat érzékeny elektronikai berendezéseik megóvásában. Az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint Magyarországon a legtöbb villám a nyári hónapokban keletkezik, és már most látható, hogy az idei nyár zivatarokban és villámlásban meglehetősen gazdag, sőt, az előrejelzések szerint az is marad. Az otthoni és az irodai szórakoztatóelektronikai és számítástechnikai eszközök nem csak nyáron, hanem egész évben ki vannak téve a villámcsapás és az áramingadozás okozta károknak. A hazai háztartások több mint fele észlelt már áramellátási problémát, ám a vállalat kutatásai ennek ellenére azt mutatják, hogy a lakosság kétharmada nem tud arról, hogy a villámhárítón kívül léteznek egyéb villámvédelmi megoldások is, ilyenek például a szünetmentes tápegységek. Minden háztartásban érdemes felmérni, mely eszközök esetében fontos, hogy áramszünet esetén is tovább működjenek és ezeket érdemes ellátni az említett megoldásokkal. Ezekből olyat tanácsos vásárolni, amelybe további akkumulátorok is elhelyezhetők, hogy növelni lehessen a kulcsfontosságú eszközök működési idejét. Érdemes olyan terméket keresni, amelynél a gyártó az általa biztosított áramellátás-védelmi eszközök teljes élettartamára vállalja a hozzájuk csatlakoztatott eszközökben keletkezett károk megtérítését - mondta Bíró Viktor, az APC dél-kelet európai regionális menedzsere. A túlfeszültség-védelmi eszközök nemcsak a villámok okozta túlfeszültség, hanem az áramellátás ingadozásai ellen is védik az érzékeny elektronikai eszközöket. Ezeknek a berendezéseknek az ára minden esetben eltörpül a túlfeszültség okozta kár értéke mellett. Tovább >>

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)