Hirdetés

Szuper funkcióval bővült a Steam

|

Beigazolódott a korábbi pletyka, komoly ráncfelvarrást kap a Steam átfedés.

Hirdetés

A fejlesztőknek és az internet szemfüles népének köszönhetően már márciusban hírt adtunk nektek róla, hogy valamilyen új, jegyzetelős funkcióval vértezhetik fel a Steamet a Valve, bár akkor még nem egészen tudtunk, hogy pontosan miről is lesz szó. Szerencsére Gabe Newellék nem vártak sokat a leleplezéssel, a kívül-belül megújult Steam átfedés máris elérhető a béta szoftvert használók számára.

Az önkéntes tesztelők több újdonságot is láthatnak a felhasználói felületen, egy azonban kimagaslik mind közül:

a Steam jegyzet.

Valószínűleg elsőre nem tűnik túlságosan hasznos funkciónak, hiszen mindenki számítógépén van valamilyen jegyzetelésre szánt alkalmazás, a Steam azonban pontosan tudta, hogy mire van szükségük a játékosoknak, és nem okozott csalódást. Az új funkció a Steam átfedés felületen ugrik fel és a segítségével minden játékhoz külön jegyzeteket készíthetünk.

Hirdetés

Ahogy Hunter a korábbi cikkükben rámutatott, ez jól jöhet például egy verekedős játék esetén, mostantól ugyanis nem kell letálcáznunk, vagy másik eszközt magunknál tartanunk: mindössze egy billentyűparancs, és máris előjönnek a saját jegyzeteink. A legjobb az egészben, hogy nemcsak a Steam átfedés teljes módjában jelenik meg, ahol például böngésző is van, hanem kitűzhetjük közvetlenül a játékra, tehát a HUD részévé tehetjük.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)