Hirdetés

Tanult a hibájából a 505 Games, többször nem ismétlődik meg a Controlhoz hasonló fiaskó

|

Nem sikerült a Smart Delivery helyes alkalmazása, aminek sok-sok játékos itta meg a levét.

Hirdetés

Amikor tavaly bejelentették a Control Ultimate Editiont, a forgalmazó világossá tette, hogy akik 2019-ben megvásárolták az eredeti kiadást, nem fogják megkapni ingyenes frissítésként a next-gen változatot. Ez szembemegy az Xboxon Smart Deliverynek hívott funkcióval, aminek a lényege, hogy a játékosok ingyen frissíthessék a könyvtáruk alkalmas részét az új gépeket kihasználó verziókra.

Akik tehát már rendelkeztek a Controllal PS4-en és Xbox One-on, újra meg kellett venniük a full extrás kiadást, hogy később jogosultak legyen a next-gen frissítésre.

Hirdetés

A játékot kiadó 505 Games elnöke, Neil Ralley a Gamesindustry.biz-nek adott interjújában elismerte, hibát követtek el, mikor ezt döntést meghozták. Szerinte ez a helyzet olyan volt, amivel korábban még sosem találkozott az ipar, így nem lehetett tudni, hogy mi lesz a helyes eljárás.

"Meghoztunk bizonyos döntéseket, amik akkor helyesek voltak azonban előidéztek bizonyos problémákat. Később már nem tudtuk újraszervezni az Ultimate Edition rajtját, hogy korrekt módon csinálhassuk a Smart Deliveryt."

Ralley azt is elismerte, hogy a kommunikációjuk is hagyott kivetni valót maga után, ezekből azonban levonták a következtetéseket és a jövőben jobban kezelik majd a hasonló helyzeteket. Példaként az Assetto Corsa Competizione-t és a Ghostrunnert hozta fel. Mindkét játéknál igaz, hogy ha valaki rendelkezik a PS4-es vagy Xbox One-os verzióval, az ingyen frissíthet majd a felújított kiadásra, amikor konzolt vált.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)