Hirdetés

Távozik a BioWare két alapítója, Greg Zeschuk és Ray Muzyka

|

Sokkoló hír érkezett a BioWare háza tájáról, ugyanis a cég két alapítóköve, Greg Zeschuk és Ray Muzyka kilépett a csapatból és visszavonul.

Hirdetés

Megdöbbentő kilépésről kell beszámolnunk, ugyanis az a két úriember, akik nélkül nem jöhettek volna létre - többek között - olyan sikercímek, mint a Dragon Age, a Mass Effect, a Baldur's Gate, a Neverwinter Nights és a Star Wars: The Old Republic, most távoznak a játékfejlesztés porondjáról.

Muzyka blogbejegyzésében kikötötte, hogy a távozás ötlete nem hirtelen jött, ugyanis már hat hónapja bejelentették lelépésüket az Electronic Arts felé. Az úriember arról mesél irományában, hogy egy új fejezetet szeretne nyitni az életében, mivel a BioWare élén már elérte a célját a játékiparban: a cég virágzik, hatalmassá duzzadt, számos részlegből áll és megannyi platformon ért el kitűnő sikereket az elmúlt évek alatt. Muzyka ezek után egy új vállalkozásba szeretne kezdeni, egy teljesen más területen, ami első látásra ijesztőnek tűnhet, de egyben izgalmas is az út, ami a megvalósítás felé vezeti őt.

Greg Zeschuk leírta, hogy már nem érez akkora szenvedélyt a játékkészítés iránt, mint annak idején. Nagyon elégedett és büszke azokra a projektekre, amit korábban letehettek az asztalra és hálás azoknak az embereknek, akikkel együtt dolgozhatott. Ideje tovább lépni és belekezdeni valami újba, ám előtte még szünetet tart, a pihenést pedig családja és barátjai körében szeretné eltölteni. Zeschuck kizárólag kedvenc hobbijainak él majd és elindít egy új, webes interjúsorozatot is The Beer Diaries néven, melyben híres sörfőző mestereket kap mikrofonvégre. Ha a dolgok jól mennek, kiterjeszti majd a műsort további alkalmazások, műsorok és appok képében, ha pedig mégsem jön be a dolog, legalább rengeteg finom sört ihatott.

Azt hiszem a GameStar teljes szerkesztősége nevében kijelenthetem, hogy az egyik legismertebb és legtehetségesebb párossal lett kevesebb a játékipar. Sok szerencsét urak és köszönünk mindent!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)