Hirdetés

Átdolgozott GeForce GTS 250 a Leadtektől

|

A kizárólag NVIDIA grafikus kártyákat készítő Leadtek alaposan újragondolta a GeForce GTS 250-es vezérlőt.

Hirdetés

A felhasználókat ugyan most teljesen más izgatja ezekben a napokban, ha a VGA-piac alakulása, mint beszédtéma kerül előtérbe, de azért ne feledjük, hogy továbbra sem csak egyszereplős a történet. Az NVIDIA egyelőre még nem fedte fel a terveit a DirectX 11-es vezérlőivel kapcsolatban, ezért a gyártóhoz hű partnergyártóknak abból kell dolgozniuk, ami jelenleg elérhető. Ha átnézzük a kínálatot, akkor a legnépszerűbb megoldás jelenleg a GeForce GTS 250, amely az 55 nanométeres gyártástechnológiával készülő G92b grafikus magon alapszik.

Olcsón gyártható, remek ár/teljesítmény aránnyal bíró lapkáról van szó, így nem meglepő, ha az új termékbejelentések egy részében a GTS 250-es típusjelzést látjuk. A Leadtek legfrissebb közleménye is ennek megfelelő tartalmat kínál, azaz a gyártó elkészítette legújabb GTS 250-es kártyáját, mely egészen kicsi méretben sikerült legyártani.

A nyomtatott áramkör hosszúsága jóval elmarad a megszokottól, akár egy alsókategóriás 9000-es GeForce is megbújhatna a hűtés alatt. A méretes, három hőcsövön és 26 darab alumínium lamellán alapuló megoldás finoman jelzi, hogy a "motorháztető" alatt bizony nem kevés stream processzor dolgozhat, és mivel egy teljesen kihasznált G92b-ről van szó, ezért 128 darab a pontos érték. Az üzemfrekvenciák követik az NVIDIA ajánlását, a grafikus mag 738, a stream processzorok 1836, míg a GDDR3-as memória modulok effektíve 2200 megahertzen járnak. A memória mennyisége kiépítéstől függően 512 vagy 1024 megabájt lehet.

A Leadtek új GeForce GTS 250-ese természetesen DirectX 10 kompatibilis, támogatja az NVIDIA CUDA, PhysX és Purevideo HD technológiákat, illetve akár párba is köthetjük az SLI csatlakozásnak köszönhetően. Pontos végfelhasználói ára és a megjelenés ideje sajnos nem ismert, viszont megfontolandó a vétele, ha már olyan, NVIDIA-közeli címek jelennek meg a közel jövőben, mint a Batman: Arkham Asylum vagy a Resident Evil 5.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)