Hirdetés

Téged is a halálba idegesít, hogy csipog a Steam? Végre kikapcsolhatod az értesítéseket

|

Ha van rajtad sapka, azért, ha nincs, akkor azért pittyeg a kliens. De ennek most vége.

Hirdetés

A Steam Big Picture módja már hosszú évek óta velünk van, de sokáig nem igazán vettük hasznát. Persze a Steam Machine-ok és nappalikba kihelyezett mini PC-k esetén jól jött, de egyébként kényelmesebb volt az asztali kliens használata. Aztán megjelentek a Windowsos kézikonzolok, mint a Steam Deck vagy épp a ROG Ally, és a Big Picture újra felértékelődött, annak minden extra funkciójával együtt.

Az egyik ilyen funkció, hogy az achievementeket kis hangjelzés is kíséri, akárcsak Xboxon vagy PlayStationön. Bár néha már ezek is ki tudják zökkenteni az embert egy-egy érzelmesebb pillanatból, a Valve-nél kicsit túltolták a hangokat, és minden értesítéshez sajátot rendeltek.

Hirdetés

Ha üzenetet küld egy barátunk, ha letöltjünk egy játékot, vagy akár csak online jön valaki, máris kapjuk az értesítést egy közepesen idegesítő csipogás kíséretében. És ez Big Picture módban még nem is lenne probléma, de az asztali kliens is csinálja. Ráadásul eddig ki sem lehetett kapcsolni.

Szerencsére változtatott ezen egy, a napokban élesedő frissítés. Így ha téged is idegesít, hogy állandóan csörög, csattog, csipog a kliens, akkor kikapcsolhatod ezeket a Steam > Beállítások > Értesítések menüben.

A magyar kliens értesítésfelugró, az angol 'toast' néven emlegeti a kis ablakokat, amiket most már a hangoktól függetlenül, külön is szabályozhatunk.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)