Hirdetés

Teleport a Dunán át

|

A BBC híradásából kiderül, hogy osztrák tudósok hatszáz méter távolságba sikeres teleportációt végeztek. A Duna alatt lefektetett optikai kábeleken át kvantomállapotú fotonokat sikerült teleportálni - mely folyamatba minden földi tényező beleszólhat, ezért is nevezhető különösen nagy sikernek; nem laboratóriumon belül történt - egyik laboratórimukból a másikba (Alice és Bob). Kvantumállapotnak a fizikai rendszerek pillanatnyi állapotát nevezzük, amit több tényező is befolyásol. Tehát nem arról van szó, hogy Kirk kapitányt felsugározták az Enterprise-B-re - de ha így folytatjuk, oda is elérhetünk. Mint az fentről kiderül, a siker nem egyedi, ám eddig csak laboratóriumban, kutatóintézetben sikerült végrehajtani (például a nevezetes 2 évvel ezelőtti ausztráliai fénysugár lemásolása).

Hirdetés

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)