Hirdetés

Koktélozás közben is lehet játékot tervezni?

|

A Telltale elárult pár dolgot arról, hogy honnan is jött a két legújabb projektjének ötlete. Mint minden jó sztori, ez is alkohollal kezdődik.

Hirdetés

Hatalmas sikert aratott a Telltale Games a The Walking Dead játékadaptációjával, miután a történet tónusát és látványvilágát annyira tökéletesen sikerült eltalálni. Nem is csoda, hogy rögtön megindult a találgatás arról, hogy mégis milyen további ismert nevek érdemelnének hasonló sorozatot. 

Szinte azonnal felmerült a rajongók körében a Trónok Harca játék ötlete, hiszen az alapanyag gazdagságát és a srácok teljesítményét figyelembe véve logikusnak hangzott a lépés, azonban a Borderlands egy elég meglepő fordulata volt a Spike VGX műsorának.

Ennek létrejöttéről Steve Allison, a Gearbox egyik alelnöke mesélt nemrég egy interjúban: "Éppen a backstage-ben voltunk a Spike díjátadó közben, a Gearbox pedig a mellettünk lévő asztalnál ült. Kicsit összeültünk velük dumálni és ugyan nem emlékszem mikor jutottunk el oda, hogy komolyan belevessük magunkat, de abban biztos vagyok, hogy megittunk közben néhány koktélt."

A Gearbox-os srácokról én személy szerint el tudom képzelni, hogy italozás közben találják ki az új játékaikat, de az HBO-t nem lehet ilyen könnyen meggyőzni. Ezt Allison is megjegyezte, ugyanis elmondta, hogy a Game of Thrones projekttel hagyományosabb módon, ők maguk közelítették meg a csatornát: "Végiggondoltuk, hogy melyek azok a dolgok amelyeken a leginkább szeretnénk dolgozni, és hogy mik azok a dolgok amik nekünk a legfontosabbak. Végül feltettük magunknak a kérdést: lenne-e közönsége egy ilyesmi játéknak?"

A csapat olyasmi franchise után kutatott amit nehéz átültetni egy hagyományos játékba, és a hangsúly sokkal inkább a drámán, a karaktereken és a köztük lévő kapcsolatokon van. A Trónok Harca abszolút megfelelt ezeknek a követelményeknek, és azt is láttuk, hogy a korábbi kísérletek elég felemásra sikeredtek, tehát van igény egy minőségi adaptációra.

Engem a srácok abszolút meggyőztek azzal, ahogy a The Walking Dead szériával bántak, de ti mit gondoltok erről? Szerintetek meg tud majd birkózni a csapat egy ekkora feladattal? Ja, és hol van már a Sam and Max negyedik évada?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)