Hirdetés

Tényleg 150 dollárba kerül majd a Grand Theft Auto 6? Honnan jött egyáltalán ez az egész pletyka?

|

Nem tett jót a GTA-rajongók szívének az, ha a napokban az X-en jártak.

Hirdetés

Könnyen lehet, hogy ti is belefutottatok már abba a pletykába, mely szerint nem kevesebb mint 150 dollárba kerül majd a valamikor a jövőben megjelenő Grand Theft Auto 6. Ez nem kevés pénz, és azt se feledjétek el, hogy az amerikai árak, tehát a dollárban kifejezett ajánlott fogyasztói árak mindig nettó értékek, ezekre még rájön az államonként eltérő áfa - többek között ezért is más egy termék dollár és euró ára, hiszen az utóbbi már egy bruttó szám, ott minden adó benne van az árban.

Jelenlegi árfolyamon a 150 dolláros ár kicsivel több mint 54 ezer forintot jelentene, és erre jön még az említett adó. Fizetni ennyit valaki egy játék alapkiadásáért még akkor is, ha a legendás GTA széria legújabb részéről van szó? Aligha. És szerencsére több mint valószínű, hogy nem is kell.

Hirdetés

Azok az oldalak, amik lehozták a fenti pletyka hírét, mint a Dexerto mai cikkére hivatkoztak (már ahol hivatkoztak egyáltalán bármire is). Ebben a cikkben a szerző, Brad Norton hosszasan fejtegeti, nem lehet egyelőre tudni, mennyibe kerül majd a GTA 6, de mivel a híresztelések szerint a Rockstar 1 és 2 milliárd dollár közötti összeget szánt a folytatásra, brutális bevételt kell majd termelnie a játéknak. Ennek kapcsán merült fel, hogy 150 dollárt kellene érte fizetnünk. 

De mi ennek a pletykának a tényleges forrás? Nos, nagyon úgy fest, hogy a maga a Dexerto, mivel semmiféle egyéb kapcsolatot nem jelöltek meg a cikkben, mindössze saját X-posztjuk szerepel ott.

Az ezt követő sorokban még megy kicsit a lamentálgatás arról, hogy senki sem tudja, mennyibe fog kerülni a GTA 6. Ugyanakkor az utolsó előtti bekezdésben azért ott szerepel a lényeg, miszerint a GTA 5 minden idők második legjobban fogyó videojátéka volt, és 2013-as megjelenése óta már közel 200 millió darabot adtak el belőle. Ennek tükrében pedig semmiféle módon nem fenyegeti a Rockstart az a veszély, hogy a GTA 6 esetleg ne lenne nyereséges. Nem is kell tehát a jelenleg standard ár duplájánál is többet kérni érte. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)