Hirdetés

Tényleg csonkolhatunk embereket a Star Wars Jedi: Survivorben?

|

Hosszú ideje nem volt erre lehetőségünk Star Wars-játékban, de nagyon úgy fest, hogy a Jedi: Survivor visszatér a régi útra.

Hirdetés

Az eddig kiadott gameplay anyagok alapján nagyon úgy fest, hogy a Star Wars Jedi: Survivorben bizony visszatér egy olyan apró, mégis sokak számára fontos részlet, amivel hosszú ideje nem találkozhattunk egyetlen Csillagok háborúja-játékban sem. Igen, a végtagok csonkolásáról van szó. Szörnyeket már a Fallen Orderben is felszeletelhettünk, de az emberi ellenfelek, így a birodalmi rohamosztagosok esetében erre esélyünk se volt, egyes kritikák szerint pedig ettől gyakorlatilag olyan érzése volt a játékosnak, mintha fénykard helyett baseball ütővel csapkodná az ellenfeleket. 

Most több előzetes és gameplay videó is megmutatta, a Star Wars Jedi: Survivorben bizony lerepülhetnek a rohamosztagosok kezei és lábai. Korábban az volt az általános indok, hogy a csonkolás automatikusan magasabb korhatárbesorolást jelentene, 18+-os (vagy Amerikában az ESRB-besorolás szerint M-kategóriás) Star Wars-játék pedig nem készülhet el - ne feledjük, ez még mindig az az univerzum, melynek első mozija, a '77-es Egy új remény kapcsán maga Lucas mondta ki, hogy ez a film 12 éveseknek készült. De mi változott?

Hirdetés

Könnyen lehet, hogy semmi, egészen egyszerűen a Respawn Entertainment ezúttal nem sajnálta az időt és az energiát arra, hogy a játékbéli csonkolást pontosan meg tudja indokolni az illetékes hatóságok előtt, és be tudja bizonyítani, hogy ez még pont belefér az alacsonyabb (Európában 16+-os, az USA-ban T-besorolású) korhatárkategóriába. Az ESRB hivatalos besorolási útmutatója ugyanis úgy szól, hogy T, avagy Teen besorolásba tartozó játékok tartalmazhatnak erőszakot (violence), az erőszak pontos meghatározásánál pedig külön ki van emelve, hogy mutatható vér nélküli csonkolás (may contain bloodless dismemberment).

Bár pont az említett Egy új remény esetében nem ügyeltek erre (ott a kantinjelenetben bizony vér is fröccsen egy végtag lenyisszantásánál), de alapvetően a Csillagok háborúja világában ténynek számít, hogy a fénykardos csonkolások esetében egyetlen csepp vér sem hullik, az elképesztő forrósággal izzó penge azonnal le is zárja a sebet. Így igazából a Jedi: Survivor videókban látott csonkolásnak is bele kell férnie, elvégre vért nem látunk. 

A Star Wars Jedi: Survivor 2023. április 28-án fog megjelenni PC-re, valamint PlayStation 5 és Xbox Series X/S konzolokra. Legkésőbb ekkor kiderül, hogy csak az előzetesek járatták a bolondját velünk, vagy tényleg apró darabokra szeletelhetjük majd a játékban a rohamosztagosokat.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)