Hirdetés

Tényleg felvásárolja a Sony a Helldivers 2 fejlesztőjét?

|

Izgalmas pletyka ütötte fel a fejét a napokban, amire az Arrowhead Game Studios is reagált.

Hirdetés

Miközben single-player, filmszerű élményt nyújtó alkotásaival letarolta a piacot és bebiztosította vezető pozícióját a konzolok versenyében, az utóbbi tíz évben látványos deficittel küszködött a Sony a multiplayer fókuszú játékok kategóriájában. Némileg elkényelmesedve a Call of Dutyra, a Fortnite-ra, az Apex Legendsre és társaikra támaszkodott a PlayStation konzolok gyártója, miközben saját franchise-ait (Killzone, Resistance, SOCOM) hagyta elsorvadni.

Az áprilisban távozó Jim Ryan ezen a helyzeten kívánt változtatni, amikor nagyobb hangsúlyt fektetett a többjátékos, jellemzően szolgáltatásként működő alkotások támogatására, s bár végül ezek az ambiciózus terveket jelentősen megnyirbálta a vállalat, az első nagy sikerét idén épp egy kooperatív játéknak köszönhette.

Hirdetés

A PlayStation 5-tel párhozamosan PC-re is kiadott Helldivers 2 minden előzetes várakozást felmúlva annyira népszerűnek bizonyult, hogy a fejlesztőcsapatnak folyamatosan bővítenie kellett a szerverkapacitást. Az is látszik egyébként, hogy a játékosok zöme a Steamen tömörül, vagyis ha elsőként csak a Sony jelenlegi generációs konzoljára jelent volna meg, nem biztos, hogy ennyivel nagyobb sikert aratott volna 2015-ös elődjénél.

Mindenesetre a játékot övező felfokozott érdeklődés hatására a legvérmesebb PlayStation-rajongók máris látni vélték, hogy a Sony szorosabbra szövi kapcsolatát az arany tojást tojó tyúkkal, azaz az Arrowhead Game Studiosszal. Született is jó pár bejegyzés a közösségi médiában, amelyek azt állították, hogy a felek megállapodtak a felvásárlásban, és rövidesen közhírré teszik a stúdió csatlakozását a PlayStation családhoz.

Még ha ez logikusnak is tűnne a két cég eredményes együttműködését tekintve, az biztos, hogy nem mostanában kerül rá sor, mivel Johan Pilestedt, az Arowhead CEO-ja kertelés nélkül kijelentette, hogy kamu az egész, hacsak nem maradt le valamiről, amiről tudnia kellene, miközben az álhír kiötlőjének logóválasztását is kritikával illette. Az ugyanis még 2008-ból származik, és már rég lecserélték.

Egy másik, a lehetséges xboxos változatot kizáró posztra adott válaszban pedig megerősítette, hogy az Arrowhead nem a Sony tulajdona, hanem az alapítóké, őt magát is beleértve.

Korai volt tehát pezsgőt bontani (az óvatosabbak csak behűtötték), a stúdió ugyanis jelen állás szerint független, és úgy tűnik, hogy az is marad. Persze ebben az iparban semmit sem lehet kizárni, így azt sem, hogy a Sony, vagy más egy napon olyan ajánlatot tesz le az asztalra, amire Pilestedték igent mondanak.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)