Hirdetés

Tényleg játszhatatlan az új Fable, és ezért teljesen elölről kell kezdeni a fejlesztést?

|

Egészen vad pletyka kapott szárnyra arról, hogy a Playground Games zsákutcába futott a ForzaTech motorra épülő szerepjátékkal.

Hirdetés

Eredetileg a 4chan volt annak a híresztelésnek a forrása, amely ráhozta a frászt az xboxos közösségre a minap, ebben ugyanis az állt, hogy a nyitott világú autós játékokra szakosodott Playground Games nagyon küszködik első szerepjátékával, amely történetesen a patinás Fable széria rebootja lesz, ha és amikor végre elkészül. Mi több, a csapat végül arra a döntésre jutott a legutóbbi build tesztje során, hogy a már öt éve fejlesztett alkotás lényegében játszhatatlan, ezért újrakezdték a fejlesztést, méghozzá a ForzaTech helyett immár az Unreal Engine 5-öt használva.

Ezt azonban később két, jellemzően jól értesült szakújságíró is cáfolta: előbb Christopher Dring a GamesIndustry.biz-től, majd pedig Jez Corden is a Windows Centraltól.

Hirdetés

Amiért sokan hajlamosak mégis hitelt adni a pletykának, azok a lassan haladó fejlesztésről szóló korábbi hírek voltak, és persze a Playground tapasztalatlansága miatti aggodalom. Az utóbbi egyébként teljesen indokolatlan, mivel a Fable kedvéért egy teljesen új csapatot hoztak létre iparági veteránokra támaszkodva, akik nem először látnak életükben szerepjátékot.

Hirdetés

A Fable rebootot még 2020-nyarán jelentette be a Microsoft PC-re, valamint Xbox Series X és Series S konzolokra. Az azóta eltelt két és fél évben viszont szinte teljes a rádiócsend a projekt körül, egy árva screenshotot sem láttunk belőle, nemhogy gameplay videót, holott Matt Boody, az Xbox Game Studios feje már rég megmutatta volna nekünk, csak a fejlesztők nem hagyták.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)