Hirdetés

Tényleg kiírta a kánonból a Fallout sorozat a New Vegast?

|

Egy táblára felírt évszám miatt borultak ki az Obsidian játékának legelfogultabb rajongói.

Hirdetés

Talán nektek is feltűnt, hogy mostanában kis túlzással a csapból is a Fallout folyik. Ez annak tükrében nem meglepő, hogy iszonyatos felhajtás övezte már a premierje előtt az Amazon Prime Video sorozatát, azóta pedig, hogy kijöttek a kritikák (köztük a miénk is), illetve a streamingszolgáltatás előfizetői is rávethették magukat, nemhogy csillapodott volna a Fallout-láz, hanem még erősödött is.

Remek alkalom a mostani arra, hogy ismét késhegyre menő vitába bonyolódjanak a rajongók arról, hogy vajon melyik a legjobb játék (természetesen a Fallout 2), illetve képkockáról képkockára haladva átfésüljék az adaptáció mind a nyolc epizját easter eggek és bakik után kutatva. Az előbbiekből találtak már vagy ezret, az utóbbiak közül viszont csak egy vert komolyabb hullámokat.

Figyelem, innentől spoileres vizekre evezünk, szóval csak az tartsunk velünk, aki nem érzékeny az ilyesmire, vagy már végignézte a sorozatot. A többiek kapaszkodjanak egy mentőgyűrűbe, majd ugorjanak ki a csónakból.

Hirdetés

Ott tartottunk tehát, hogy kiszúrtak egy hibát, méghozzá a hatodik epizódba: egy táblára fel vannak írva az egyik legfontosabb frakció, a New California Republic történetének főbb állomásai, köztük az is, hogy 2277-ben Shady Sands, a főváros elbukott. Ezután egy nyíl következik, ami egy félreérthetetlen gombafelhőre mutat. És mivel a sorozat még ez előtt megmutatja a lebombázott romokat, így tudjuk, hogy nincs tévedés, Shady Sands, ami az első Fallout idején még egy jelentéktelen kis koszfészek volt, a második részben pedig már fővárosi rangra emelkedett, megsemmisült. A gond csak az, hogy az Obsidian-féle Fallout: New Vegas története, amelyben az NCR-nak kulcsszerep jut, 2281-ben játszódik, és senki sem említette, hogy a fővárosra négy évvel korábban atomot dobtak volna.

Ebből többféle következtetést is levonhatunk kezdve attól, hogy megbízhatatlan mesélőt alkalmaztak a sorozat alkotói (azaz szándékosan tüntettek fel rossz évszámot), egészen odáig, hogy ők maguk voltak figyelmetlenek. Sőt, ha figyelembe vesszük, hogy a Caesar's Legionnel a régió feletti uralomért küzdő NCR már hanyatlóban volt a New Vegas idején, még az is hihető, hogy Shady Sandset addigra tényleg leradírozták a térképről.

A legfanatikusabb New Vegas hívek azonban meg vannak győződve róla, hogy ez nem más, mint a Bethesda piti bosszúja, amiért nagyobb megbecsülésnek örvend a rajongók körében az Obsidian RPG-je, mint a Fallout 3 vagy a Fallout 4, erre reagált Emil Pagliarulo design director a Twitteren/X-en és egyértelművé tette, hogy változatlanul a kánon részének tekintik a Fallout: New Vegast, soha még csak nem is sugalmazták ennek az ellenkezőjét.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)