Hirdetés

Tényleg törlik a fiókodat, ha inaktív vagy? A Ubisoft tisztázta a helyzetet

|

A fiókkezeléssel kapcsolatos kérdésekre a francia óriás egy szabálymódosítással reagált. A korábbi visszás nyilatkozat végre normális magyarázatot kapott.

Hirdetés

A Ubisoft és a digitálisan vásárolt játékok birtoklásának helyzete komoly vitákat váltott ki az utóbbi napokban. Az egész azzal kezdődött, hogy az AntiDRM Twitter profil gazdája felhívta az internet figyelmét egy e-mailre, melyben az állt, hogy az adott személy vagy belép a Ubisoft rendszerébe a következő 30 napban, vagy a fiókja törlésre kerül, annak minden tartalmával (és játékhozzáférésével) együtt. A köz reakcióját magatoktól is el tudjátok képzelni.

A Ubisoft válasza nem segített a helyzeten. A stúdió hivatalos fiókja annyit reagált, hogy "nem szeretnénk, ha bárki elveszítené hozzáférését a játékaihoz", ami semmivel sem enyhítette a felháborodást, és az aggodalmakat. 

Hirdetés

A napokban szerencsére tisztázták a helyzetet a Ubisoft felhasználói segédanyagának frissítésével. Az új szövegben a következő olvasható:

"Az olyan fiókok, melyek ubisoftos előfizetéssel vagy megvásárolt PC-s játékokkal rendelkeznek, nem kerülnek törlésre."

Ez már egy jóval megnyugtatóbb válasz. A teljes szövegezés szerint egyébként "a szabályzat összhangban van az adatvédelmi törvényekkel", és "a mai napig nem fordult elő, hogy 4 évnél rövidebb ideig inaktívvá vált fiókok törlésre kerültek volna".

Ezzel persze még mindig nem lett kisebb probléma a játékmegőrzés kérdése, ami jogilag meglehetősen nehézkes kérdés, erről pedig feltehetően lesz még szó a jelenséget övező viták során.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)