Hirdetés

Terminator és Philip K. Dick ihlette játékok jönnek

|

A Guardian riportere a Cannes-i Filmfesztivál során csípte nyakon, s bírta válaszra a jogokat birtokló producert.

Hirdetés

Zarathos kolléga már korábban írt arról, hogy a Halcyon Company tavaly megvásárolta a néhai Philip K. Dick lányaitól a zseniális szerző 44 regényének és 122 novellájának jogát. (Pesszimista becslések szerint is legalább egy évszázadra elegendő alapanyagot szereztek ezzel Hollywoodnak.) Ezt megelőzően már bezsebelték a Terminator névhez tartozó jogokat is. Az már tény, hogy Derek Anderson és Victor Kubicek producerek a bejelentett negyedik Terminator mozifilm mellett további két epizódot szeretnének kisajtolni az univerzumból. Három hete kezdődtek el a negyedik felvonás munkálatai. Az emberiség fennmaradásáért küzdő ellenállók vezérét, John Connor-t Christian Bale alakítja. Azt, hogy Kalifornia 38. kormányzója, Arnold Schwarzenegger feltűnik-e, Derek Anderson nem volt hajlandó elárulni. A filmet 2009. nyarán tervezik bemutatni, s ezzel egyidőben online és offline játékot szándékoznak kiadni. (Csak reménykedhetünk benne, hogy a 187 millió dolláros költségvetéssel dolgozó Terminator Salvation: The Future Begins adaptációi szembe mennek az aktuális trenddel, és nem a Terminator név lesz az egyetlen erényük.)Terminator játékból több is volt már PC-n és konzolon egyaránt, a legutolsó próbálkozást az Clevers műhelyéből gyorsan felejtsük is el, mint a hazai játékfejlesztés egyik legnagyobb botlását.

p.k.dick.jpg


Philip K. Dick művei alapján a közeljövőben két mozifilmet, egy animációs filmet és két játékot terveznek elkészíteni. Amennyire fel tudom idézni, Dick műveiből eleddig csak a Blade Runner (az azonos című film nyomán) és az Ubik jelent meg játék formájában is.
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)